6.5 C
Deventer
zaterdag, januari 22, 2022

Ziekenhuizen in Overijssel verhogen parkeertarieven, ouderenorganisatie noemt het ‘schandalig’

Parkeren bij het Deventer Ziekenhuis en Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is weer iets duurder geworden. Bij het ziekenhuis in Enschede betaal je voortaan tien cent per uur meer. MST heeft daarmee een van de hoogste uurtarieven van alle Nederlandse ziekenhuizen. Ook het Deventer Ziekenhuis verhoogt de parkeertarieven. Seniorenorganisatie KBO-PCOB is niet te spreken over de verhoging en noemt het ‘schandalig’.

GESCHREVEN DOOR Rutger Borgerink

Wie parkeert bij ziekenhuis ZGT in Almelo of Hengelo, Isala in Zwolle of Saxenburgh in Hardenberg, hoeft niet extra diep in de buidel te tasten: de drie Overijsselse ziekenhuizen verhogen hun parkeertarieven dit jaar niet.

Deventer Ziekenhuis

Bij het Deventer Ziekenhuis stijgen daarentegen de parkeertarieven in relatieve zin het sterkst: het instaptarief voor het eerste uur stijgt met 25 procent, van 1,20 euro naar 1,50 euro. Daarna betaal je per kwartier vijftig cent, dus twee euro per uur. Het dagtarief van vijf euro blijft ongewijzigd. “We proberen de kosten laag te houden, maar een groot bereikbaar en toegankelijk terrein aanbieden, beheren en innoveren kost geld”, meldt het ziekenhuis in Deventer.

‘Schandalig’

Seniorenorganisatie KBO-PCOB noemt de verhoging van de parkeertarieven bij MST ‘schandalig’. “Je gaat niet voor je lol naar een ziekenhuis. Je wordt daardoor gedwongen om die hoge parkeertarieven te betalen”, zegt woordvoerder Gusta Willems. “Als je een krappe beurs hebt, is het soms ook gewoon niet te betalen.”

Een petitie van de seniorenorganisatie tegen de hoge parkeertarieven van ziekenhuizen werd in 2019 meer dan 26.000 keer ondertekend. “We hebben die handtekeningen toen aangeboden aan de Tweede Kamer en aan de minister. Maar feitelijk is het geen zaak van de landelijke politiek. Wat wij nu dus heel erg proberen, is om het lokaal onder de aandacht te brengen. Maar het is erg lastig, we hebben al veel geprobeerd.”

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,936VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer