Zevende zege voor Rachel Klamer bij Triathlon Holten

Leestijd: < 1 minuut

Bron: RTVOost
De Triathlon Holten kon zaterdagmiddag eindelijk weer plaatsvinden. De elite triatleten legden de sprintafstand af, die bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Zevende overwinning

Rachel Klamer ging in Holten op voor haar zevende overwinning. De triatlete uit het Twentse Beuningen begon goed aan de wedstrijd, want Klamer kwam als een van de eersten het water uit. Echter kon de Beuningse samen met de Zwitserse Anja Weber net niet de aansluiting vinden bij de vier koplopers en even later werd het tweetal opgeslokt door een grote groep achtervolgers. De Limburgse Quinty Schoens wist wel de oversteek naar de kopgroep te maken.

Bij het hardlopen liep de Française Mathilde Gautier snel weg van de andere vier. Alleen de Britse vrouwen Sophie Alden en Olivia Mathias konden enigszins in de buurt te blijven. Gautier kwam niet meer in de problemen en finishte in 59 minuten en 12 seconden. Zeven seconden later finishte Alden en weer veertien seconden later maakte Mathis het podium compleet.

Schoens werd op een zesde plek de beste Nederlandse en deed dat in een tijd van 1 uur en 21 seconden. Klaver kwam zeven seconde later als zevende over de finish.

Winnaar mannen

Eerder op de middag was bij de mannen de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera een klasse apart. Bij het afsluitende hardlopen nam hij snel afstand van zijn concurrenten en de Spanjaard kwam dan ook solo binnen in 53 minuten en 27 seconden.

Het podium werd net als bij de vrouwen gecompleteerd door twee Britten, want Jack Willis en Thomas Bishop kwamen als tweede en derde over de finish. Nederlands kampioen Jorik van Egdom werd vijfde.