Zet jouw motorverzekering stop in de winter

Als eigenaar van een motor zal je waarschijnlijk niet het hele jaar door rijden. Veel motorrijders laten hun voertuig in de wintermaanden staan. Toch betalen veel van deze coureurs wel het gehele jaar door hun motorverzekering. Dit is natuurlijk zonde, aangezien je niet eens gebruik maakt van de verzekering. Het is dan ook zeker aan te raden om de motorverzekeringen stop te zetten in de winter, zodat je het geld hiervoor op een betere manier kunt spenderen. 

Natuurlijk zal niet elke motorrijder zijn of haar voertuig opbergen en afdekken op een warme plek in de winter. Er zullen vast wat loyale rijders tussen zitten die ook gewoon in de winter hun motor bestijgen. Toch zullen de meeste coureurs dit niet doen, aangezien het te koud is of niet veilig is door de vorst om met een motor te rijden in de koudste maanden van het jaar. Er zijn meerdere dingen die je dan kunt doen met jouw verzekering.

Om te beginnen kun je een winterstop inzetten. Dit is een aangepaste verzekering waarmee je in de wintermaanden jouw motor niet mag gebruiken. Zo een winterstop begint op 1 december en eindigt op 1 maart. In deze maanden betaal je dus helemaal geen premie, wat je al snel een paar tientjes per maand bespaart. In deze periode mag je logischerwijs jouw motor helemaal niet gebruiken. Tevens mag je hem niet op een openbare plaats parkeren. 

Als je echt puur in de zomer rijdt met jouw motor dan kun je gebruik maken van de zogenoemde zomertijddekking. Dit gaat op de laatste zondag van maart in, waarna het loopt tot de laatste zondag van oktober. In de overige maanden mag je dan geen ritje maken op jouw prachtige exemplaar. Er zijn verscheidene verzekeraars die zo een motorverzekering aanbieden. Je betaalt dan dus enkel premie over de periode waarin je wel mag rijden. Als het dus al in februari mooi weer wordt dan zul je alsnog moeten wachten tot eind maart voordat je de weg op mag met jouw motor.

Je kunt het nog grondiger aanpakken door jouw motor voor een specifieke periode te schorsen. Dit valt te regelen via de RDW. Voor het schorsen van een motor betaal je eenmalig een bedrag van 24,10 euro. Hierbij wordt ook de motorrijtuigenbelasting stopgezet, wat je tevens geld zal besparen. Per kwartaal zal dit ongeveer 30 euro schelen. Tijdens een schorsing kun je tevens jouw motorverzekering stopzetten. Houdt er wel rekening mee dat je dan niet standaard verzekerd bent tegen brandschade en diefstal. Zo kun je dus geld besparen, maar er zitten enkele risico’s aan vast. 

Geef een reactie