Zes verdachten van diefstal scooters aangehouden


DEVENTER – In november en begin december heeft de politie zes verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van scooters. Het gaat om jongens en mannen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar.

Vier van hen zijn afkomstig uit Deventer. De andere twee komen uit Borculo en Wijhe. Het zestal heeft inmiddels zestien diefstallen bekend. Twaalf daarvan zijn terug te leiden naar een aangifte.

Van twee verdachten, een 18-jarige en een 21-jarige Deventenaar, is de voorlopige hechtenis op 18 november door de rechtbank verlengd met negentig dagen. Van een 15-jarige verdachte is de voorlopige hechtenis op 9 december met dertig dagen verlengd. Een andere 21-jarige verdachte werd twee keer aangehouden, omdat hij ook nog ? 355,- had openstaan aan niet-betaalde boetes. De scooters werden hoofdzakelijk gestolen in Deventer, maar ook in Apeldoorn waren de scooterdieven actief.

Het aantal diefstallen van brom- en snorscooters vertoonde vooral sinds september een opvallende stijging. De scooters werden zowel uit schuren ontvreemd als uit achtertuinen en vanaf de openbare weg. In een aantal gevallen bleek ook een aantal goed afgesloten brom- en snorscooters niet veilig voor het dievengilde.

Marcel Middelveld
Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer