Ze zijn binnen, de fietsers van de Brug tot Pomp Toertocht

Het was een zeer geslaagde 1e versie van de “Brug tot Pomp” toertocht. Afgelopen zaterdag is een groep fietsers in alle vroegte vertrokken naar de Erasmusbrug in Rotterdam. André Katoele, John Koolhof, Damjan Halilovic, Celeste Polstra, Malou Eisen, Martijn Bos en begeleiders Paul Kortekaas en Piet Polstra hadden afgesproken met professor/Researcher Pim French en zijn collega Levy, beide van het Erasmus Medisch Centrum om daar te verzamelen rond 8:45 uur. 

Na een korte fotosessie bij de Erasmus Brug, ging de groep van start.
André Katoele: “Het fietsen door Rotterdam is al een belevenis op zichzelf, als je de rust van Salland kent. Stoplichten allemaal tegen en ze schieten van links naar rechts voor je langs. Maar dat kon de pret niet drukken. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in en we zijn ervoor gegaan.”

André vertelt over het verloop van de tour:
“Nadat we in de rustige buitenwijken van Rotterdam waren konden we het tempo enigszins wat opvoeren en cruiseden we richting Moordrecht en Gouda, langs de Hollandse IJssel. Inmiddels een straf windje tegen en de mist werd steeds minder. De stemming zat er goed in en zo vlogen de kilometers onder onze wielen door. Ondertussen werd over en weer gepraat met elkaar en wisselen we steeds van plek zodat we met iedereen even bij konden praten. Onze begeleiders Paul en Piet volgden ons op de voet om ons van eten en drinken te voorzien. Soms reden ze voor ons uit om foto’s en filmpjes te maken voor het thuisfront.

Richting Utrecht scheen inmiddels de zon. Daar hadden we een tussenstop op ca. 60 kilometer, bij Trek bikes Utrecht, waar we werden voorzien van koffie etc. Pim en Levy sluiten weer aan bij de 7e editie van De Strijd van Salland op 18 juni. Maar het belangrijkste was, dat zij ook hebben genoten van dit gedeelte van de tocht.

Daarna werd de tocht vervolgd richting Soesterberg, Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug, onze eerste klimuitdaging van de dag. In Amersfoort nog even een kleine fotosessie en dan weer door naar Nijkerk en Putten. Daar gingen we de Veluwe op en zo richting onze 2e tussenstop bij Kasteel Staverden op ca. 100 kilometer.

De IJssel over en de club was weer met de wielen op de vertrouwde Sallandse bodem. We werden vergezeld door Jacqueline en haar vriend, welke vanuit Heino naar de pont waren gekomen om ons te vergezellen in de laatste kilometers richting Heino.

In het dorp werden we onthaald door medebestuursleden van de Strijd van Salland en familie en vrienden. Na een aantal rondjes om de kerk zijn we gefinished bij de Pomp in het centrum van Heino. Een groepsfoto gemaakt en een toast op deze geweldige dag welke perfect was verlopen. We kijken met veel plezier terug op deze mooie toertocht en hebben een zeer voldaan gevoel eraan overgehouden. Het huidige totaal van de donaties, aan ons team, is momenteel € 4.687,50. Nu op naar de 7e editie van De Strijd van Salland” op 18 juni 2023, waar al mooie routes, door Salland, voor klaarstaan.

Wij willen dan ook iedereen bedanken, vooral onze donateurs, sponsors, maar ook onze familie en vrienden voor alle steun etc”.

https://studio.youtube.com/video/np2FuqluvS0/edit

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer