World Cup-wedstrijd eerste etappe voor Albers richting Spelen 2024

Foto: Rob Glas

Handbiker Chiel Albers rijdt op donderdag 16 mei de World Cup-wedstrijd in Oostende. Het is voor de 20-jarige ambassadeur van Iedereen Actief een mooie kans om A-status te ontvangen van de NOC*NSF.

De A-status is voor Albers een belangrijk aspect om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen, wat het ultieme doel is van de topatleet. Albers moet in drie verschillende World Cup-wedstrijden in de top drie eindigen om de A-status te bemachtigen. Een lastige maar geen onmogelijk opgave voor de Nederlands Kampioen van 2018 in de H4-klasse.

Vijfjarenplan De talentvolle Albers heeft nog kans om kwalificatie af te dwingen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio, maar omdat hij pas in 2014 handbiker werd, richt hij zijn pijlen op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarvoor heeft Albers een vijfjarenplan opgesteld met Albert Smit, bondscoach van de NOC*NSF talentengroep. Albers behoort sinds 2018 tot de selectie met talenten.

,,Ik had de Spelen van 2020 kunnen halen, maar dan moest ik ook een trainingsschema volgen waarvan de kans zeer groot was dat ik die niet zou volhouden. Nu heb ik meer tijd om me te focussen en voor te bereiden. Daar voel ik me goed bij’’, laat Albers weten. De Boskampenaar woont intern in het topsportcentrum van Papendal. ,,Daar train ik zeven dagen per week, twee keer per dag. Alles moet aan de kant om mijn doel te bereiken.’’

Ambassadeur Iedereen Actief Albers is ambassadeur van Iedereen Actief en verzorgt tijdens Sportcarrousels clinics. Tijdens die Sportcarrousels komen kinderen in aanraking met allerlei verschillende sporten zodat zij kunnen ontdekken welke sport bij hun past. Albers laat kinderen op luchtige wijze ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel of handbike zodat ze merken dat kinderen met een beperking ook kunnen sporten en/of actief bewegen.

2 Comments

Geef een reactie