Word jij de nieuwe koster van de Dorpskerk in Diepenveen?

Met ingang van 1 oktober 2023 is de Protestantse Gemeente Diepenveen op zoek naar een koster voor de Dorpskerk in Diepenveen. De kerk biedt een prettige werkomgeving in een levende gemeente en een salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.

De tendens van de afgelopen jaren is dat het bezoekersaantal van de kerk afneemt. Het effect hiervan op de zoektocht naar nieuwe arbeidskrachten, is volgens kerkrentmeester Dhr. P van den Noord overigens afwisselend: ”We zijn nu net bezig met de koster en daarvoor hebben we werving gedaan voor een andere functie die razendsnel ging. Soms heb je geluk en soms moet je wat langer gaan zoeken. Voor een parttime als koster is de zoektocht niet altijd even makkelijk, omdat het een heel specifieke baan is. Je vist daarom in een wat beperktere vijver dan bij andere functies. Uiteindelijk heeft elke baan zijn eisen en niet iedereen voldoet daaraan. We zijn op zoek naar de persoon die het best bij ons past en die de eisen kan vervullen.

Kerntaken koster
Een koster is de persoon die op dagelijkse basis zorgt voor de praktische zaken rondom het kerkgebouw. Zo ben je gastheer/vrouw in en rond het kerkgebouw, open en sluit je het kerkgebouw op de afgesproken tijdstippen en geef je leiding aan tijdelijke of vaste huishoudelijke medewerkers. Ook vraagt de Dorpskerk dat je lid bent van een protestantse gemeente en woonachtig bent binnen het kerkelijke gebied en de aangrenzende gemeenten.

Nog geen sollicitaties
Wil je solliciteren? Dan is er goed nieuws! Omdat de sollicitatie nog maar sinds gisteren online staat en het vakantie is, zijn er nog geen sollicitaties binnengekomen: ‘Er zal nog verder geadverteerd worden via kerkbladen, want rondom Diepenveen zijn er veel andere Protestante gemeenten”, legt Van den Noord uit.
Volgens de Nationale Beroepengids kan een koster pakweg tussen de 1400 en de 2500 euro per maand verdienen. Het gemiddelde startsalaris ligt net iets boven de 1700 euro per maand.


Enthousiast geworden om te solliciteren? Dat kan via deze link. Daarnaast vindt je er ook alle kerntaken van de koster en hetgeen dat de Dorpskerk in Diepenveen biedt en vraagt.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer