Word jij de nieuwe burgemeester van Olst-Wijhe?

Op 1 september 2022 nam Ton Strien na 15 jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe. Sindsdien is Yvonne van Mastrigt de waarnemend burgemeester. Wie haar opvolgt zal duidelijk worden als de sollicitatieprocedure is afgehandeld. Wil jij die positie bekleden? De procedure is sinds vandaag opengesteld.

“We zoeken een dijk van een burgemeester”, gaf de raadsvergadering van 11-07-2023 al weer. Ondertussen is er een profielschets bekend en kunnen belangstellenden solliciteren naar het ambt van burgemeester in de gemeente Olst-Wijhe. In die profielschets staat onder meer dat er een burgemeester wordt gezocht die empathisch en benaderbaar is, nuchter en besluitvaardig. Een verbinder met oog voor de inclusieve samenleving.

Tekst gaat verder onder de foto…

Inwonend
De vacature meldt dat de Burgemeester woonachtig moet zijn in de gemeente of op korte termijn naar de gemeente verhuist. Er wordt geen ambtswoning beschikbaar gesteld. Verder kan de nieuwe dame of heer een bezoldiging van € 8.616,91 bruto per maand tegemoet zien.

Procedure
Een assessment op één of enkele selectiecriteria kan eventueel deel uitmaken van de procedure. Voorafgaand aan de voordracht zal de voor te dragen kandidaat door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties worden gescreend. Sollicitatiebrieven worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, ter attentie van ir. A.P. Heidema, de commissaris van de Koning in de provincie Overijssel.

De sollicitaties moeten ingestuurd zijn vóór 14 september 2023. 

Afbeeldingen: Website Gemeente Olst-Wijhe

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer