Wollywood aan de IJssel

Verbaasde blikken vandaag van boeren, burgers en buitenlui en zelfs van een heuse wethouder op de fiets in Wijhe.

Wethouder Judith Compagner op de fiets in de Langstraat

Wat is er toch aan de hand daar? Stilte – Camera, geluid en actie!
Het leek wel of de tijd even had stil gestaan.

Een donkergroene Jaquar rijdt rustig de Kerkstraat uit

Er werden namelijk dinsdag in de Lang- en Kerkstraat opnames gemaakt voor de nieuwe Nederlandse speelfilm “Tegendraads” en het oude gemeentehuis naast de bibliotheek diende als decor van een politiebureau uit de jaren zestig.

Regisseur Ben Sombogaart (‘De Tweeling’ en Bride Flight’) is de historische film ‘Tegendraads’ aan het opnemen. Het epos gaat over de verboden liefde tussen de Twentse textielarbeidster en een Italiaanse immigrant tegen de achtergrond van de Twentse spaghettirellen in 1961.

Ben Sombogaart

Het project wordt ontwikkeld door producent Johan Nijenhuis & Co en omroep Max, het team dat eerder ook de bioscoophit ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ maakte.

Op elk detail werd gelet, zoals bijvoorbeeld de jaren zestig kleding en het kapsel van de vele figuranten

De filmploeg was in Wijhe met tientallen personen aanwezig en er deden vandaag ook nog een aantal figuranten mee onder wie Joost Hemmen uit Olst.

Joost Hemmen (rechts op de foto) voor het Langhuus in Wijhe dat dinsdag als “hoofdkwartier” van de filmploeg dienst deed

‘Tegendraads’ is dit jaar voor Nederlandse begrippen met 37 draaidagen en de tientallen figuranten die er aan mee doen een grote productie.

Het is nog niet bekend wanneer de Langstraat wordt omgedoopt tot de Walk of Fame, maar de eerste stap is vandaag alvast gezet.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer