Wijhese Harmonie bestaat 135 jaar

Foto: Jan van Aefst

Dat de Wijhese Harmonie inmiddels een begrip is geworden in Wijhe en omgeving, dat moge duidelijk zijn na 135 jaar. Nog altijd is zij een bloeiende vereniging met een gezond ledenaantal. De Wijhese Harmonie slaagt er nog altijd in om musicerende leden aan de vereniging te binden, zowel jong als oud maakt met veel plezier samen muziek. Blaasmuziek blijft, wat ons betreft, van alle tijden en van alle leeftijden.

We zijn er enorm trots op al 135 jaar de muzikale omlijsting te mogen verzorgen bij vele burgerlijke plechtigheden en muzikale optredens in Wijhe en omstreken. Daarnaast houden we ook ieder jaar een spetterende jaarlijkse uitvoering, die dit jubileumjaar zal worden gehouden op zaterdag 14 april. Tijdens dit concert zal ook de Olster Harmonie aanwezig zijn en een aantal nummers ten gehore brengen.

Zijn wij na 135 jaar dan niet uitgespeeld? Natuurlijk niet, en we doen ook hard ons best om nieuw publiek te winnen. In het najaar van 2018 zouden wij graag met u ons jubileum willen vieren met een speciaal concert. Wat in Het Koninklijk Concertgebouw kan, dat kan ook in Wijhe. Wij geven graag voor een keer de muzikale leiding uit handen.

Eén van de populairste televisieprogramma’s van afgelopen seizoen is het programma Maestro. In het van oorsprong Britse programma gaan acht Bekende Nederlanders de uitdaging aan om zich te ontwikkelen tot dirigent. Wij denken dat niet alleen Bekende Nederlanders een verborgen muzikaal talent zouden hebben. Wellicht zijn er ook Bekende Wijhenaren die een goed muzikaal leider kunnen zijn!

Wie dadelijk met de baton (het dirigeerstokje) mag zwaaien en het orkest van 45 personen mag leiden, welke personen straks in de jury zitten: de voorbereidingen zijn al in volle gang! Wat we al weten is dat er in Wijhe een nieuwe Maestro rondloopt. Wie dat is moet helaas nog even op zich laten wachten. We hopen dat u dadelijk het 135-jarig jubileum met ons zult vieren, dus houdt u de verdere berichtgeving in de gaten!

Alvast een beetje sfeerproeven? Kom dan zaterdagavond 14 april naar de Jaarlijkse Uitvoering  van de Wijhese Harmonie in het Capellenborgtheater.

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie