Wijhenaar Lubberding met team HART Nederlands Kampioen Short Rally!

Foto: HART Rally team

Het HAN Automotive Rally Team (HART) heeft het onmogelijke waar gemaakt en zijn voor het eerst in de geschiedenis van het studenten team de algemene Nederlandse Short Rally Kampioen geworden tijdens de Twente Short Rally. De Short Rally werd verreden op zondag 21 oktober, met proeven rond Bentelo, Zeldam en de bekende industrieproef in Hengelo. Na de Jumbo Short Rally half juli toen het HART ineens aan de leiding kwam te staan van het kampioenschap leken er kansen te zijn. Spannend werd het al wel toen er tijdens de Hellendoorn Short Rally een aandrijfas brak, maar gelukkig kon het tijdsverlies daar beperkt worden.

De Twente Short Rally ging ronde klok van 12 van start. Coureur Rick Lubberding uit Wijhe en navigator Mark Kuipers hadden al voorgenomen om te gaan rijden zoals zij het hele seizoen deden. Er zou dan na de eerste proef gekeken worden of het nodig was om een tandje bij te zetten. Richting de eerste proef bleek er een grote slag te zitten in het rempedaal en trok de Opel Adam opzij. Door de rembalans aan te passen werd het opzij trekken beperkt. De eerste twee proeven verliepen zonder problemen. Wel lagen de proeven er tricky bij doordat er overal door de bermen gesneden kon worden, dit zorgde soms voor onvoorspelbaar veel zand op de weg. Toen bleek dat het HART op kampioenschapskoers lag, was het niet nodig om een tandje bij te zetten.

Op de derde proef op het industrieterrein in Hengelo stond veel publiek. Nadat deze ook probleemloos verreden was werden op de service de problemen met de remmen opgelost. Na de service werd er iets rustiger gereden door de equipe. De voorsprong was nu groot genoeg en finishen zou in principe genoeg moeten zijn. Echter werd het nog spannend toen vlak voor de tijdcontrole van de vijfde proef de motortemperatuur te hoog opliep. Al snel bleek dat de stekker van de fan niet meer lekker werkte. Nadat de equipe zonder tijdsverlies hun weg vervolgde begon de laatste proef van het seizoen alweer. Op het moment dat de equipe over de finish van de proef reed was het zeker. Het HAN Automotive Rally Team met dit seizoen coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers waren met de Opel Adam de nieuwe Nederlandse Short Rally kampioenen!! Hiernaast had de equipe ook al eerder het seizoen het klasse kampioenschap in de Short RC4 en Junior Short Kampioenschap binnengehaald!

Voor Rick houdt het avontuur bij het HART helaas op. Hij is op dit moment druk bezig om het rond te krijgen om volgend jaar met een BMW E30 M3 te kunnen rijden. Echter omdat Rick gewoon student is, is hij volledig afhankelijk van sponsoring. Eén ding is zeker, de titel gaat hem zeker op weg helpen!

 

Beluister hier de reactie op de titel van Rick paar uur na het winnen van de titel. Gemaakt door Airplay Sport :

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie