Wijhe’92 op zoek naar de nodige zakelijkheid in de tweede klasse

Leestijd: 2 minuten

Na het overtuigende kampioenschap in de derde klasse is Wijhe’92 er met nieuwe hoofdtrainer René Remie veel aan gelegen om zich dit seizoen te handhaven in de tweede klasse. Na het eerste duel te hebben gewonnen (BWO, 2-1), verloren de Wijhenaren vorige week (Eilermark, 4-2) en ook deze zondag.

In Hengelo moest Wijhe’92 met 3-1 zijn meerdere erkennen in Achilles’12. ‘In de derde klasse kregen we veel meer kansen, in de tweede klasse zijn dat er een stuk minder’, laat Wijhe’92-aanvaller Tjidde Koopman weten.

Positief voor trainer Remie was de terugkeer van Tjidde Koopman en Ricardo Heerink. Het duo keerde, als invallers, deze zondag terug in het veld na een periode van blessures. Achilles’12 miste overigens vorig seizoen op een haar na de promotie naar de eerste klasse.

‘In de eerste helft was Achilles’12 beter. Bij rust was het echter 0-0’, zag Koopman vanaf de bank. Na rust scoorden de Hengeloërs tweemaal (1-0, Wilens en 2-0, Peters) waarna Koopman en Heerink konden invallen.

‘Een goede vrije trap van Max Kiekebosch die wordt ingekopt door Ricardo Heerink bracht ons terug in de wedstrijd; 2-1. Daarna werden we beter, maar speelden we onze aanvallen niet goed uit. We hadden kleine kansjes op de 2-2, die viel helaas niet. Zij maakten vervolgens met een schitterende volley de 3-1 (Hamdaoui, red.). Daarna was het voor mijn gevoel gedaan’, sluit Koopman af.

Met drie punten uit drie duels is Wijhe’92 in 2J terug te vinden op een twaalfde plaats. Komende zondag wacht het thuisduel tegen Schalkhaar.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Het bericht Wijhe’92 op zoek naar de nodige zakelijkheid in de tweede klasse verscheen eerst op SallandVoetbal.nl.