Wijhe’92 loopt tegen eerste nederlaag seizoen aan

Leestijd: 2 minuten

Het is Wijhe?92 niet gelukt om de ongeslagen status in de tweede klasse J dit seizoen voort te zetten. In eigen huis moesten de Wijhenaren het afleggen tegen WVV?34 uit Hengevelde. Wijhe?92 kende tot twee uur gistermiddag een goede seizoenstart met vijf punten uit drie wedstrijden. WVV?34 is een nieuwkomer in de tweede klasse. Nog nooit eerder speelden zij zo hoog.

Wijhe?92 begon goed door al na een klein kwartier om een 1-0 voorsprong te komen tegen voormalig derde klasser. Ricardo Heerink schoot de bal vanaf 20 meter in de kruising. Het bleef bij dat ene doelpunt voor Wijhe. ?Na de 1-0 van Ricardo leken de spelers de buit al binnen te hebben, onverklaarbaar? vertelde de coach Peter Jansen na afloop van de wedstrijd teleurgesteld. WVV?34 leek niet onder de indruk van goal. Amper een paar minuten later strafte Maurice Workel ene fout van Wijhe?92 genadeloos af (1-1).

Kort voor rust kreeg WVV?34 een penalty, de kans voor de uitploeg om op voorsprong te komen. Keeper Mario Heimeriks zag de bal naast het doel belanden. Op slag van rust was het toch raak voor WVV?34, Rob Pierik kon de bal zonder veel moeite achter Mario Heimeriks prikken.

In de tweede helft zette Wijhe aan op zoek naar de gelijkmaker. Het spel werd gemaakt op de helft van WVV?34 maar veel creëerden de Wijheneren niet. In de slotfase kwam de uitploeg met 10 man te staan door een tweede gele kaart. Niet veel later kreeg ook Tjidde Koopman een tweede gele kaart. Ook hij moet eraf. ?Het was helemaal niet nodig, die twee rode kaarten maar ik ga niet de schuld op de scheidsrechter schuiven? verteld Peter Jansen.

Volgende week is de derby tegen SC Overwetering maar daar wilde Peter Jansen nog niet teveel aan denken? Wij gaan dit eerst verwerken en gaan ons vanaf dinsdag richten op Sc Overwetering.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!