Westelijke motorrijders steunen Deventer bikers met ‘ride out’

Tientallen motorrijders uit het westen van het land hebben zondag een hart onder de riem gestoken van mede-bikers uit Deventer. Die voelen zich gediscrimineerd, omdat het gemeentebestuur maatregelen bedenkt om geluidsoverlast van motorrijders in te dammen. Dat alles na klachten van binnenstadinwoners.

Door: RTV Oost

Zondagochtend, even voor twaalven. Rustzoekers van het Worpplantsoen draaien hun hoofd. Vanuit de kant van het bowlingcentrum draaien tientallen ronkende motoren de parkeerplaats op. Het zijn dikke, glimmende tweewielers uit het westen van het land. De berijders, velen gekleed in zwart leer, parkeren hun stalen ros.

Steun

Onder aanvoering van Igor Alveringh zijn ze zondagochtend vroeg de rit naar de koekstad begonnen, een ‘ride out’. Dat alles, om motor minnende Deventenaren te steunen. “Ik zeg niet dat ik de acties van de gemeente en klagers overdreven vind”, zegt Alveringh. “Maar het is net als met zo veel dingen, het is altijd een kleine groep, die het voor de rest verpest.” Volgens Alveringh kan de gemeente het best waarschuwingsborden plaatsen, “dan houden onze collega-motorrijders zich echt wel aan de regels.”

Maatregelen

Verschillende binnenstadbewoners trokken onlangs aan de bel. Veel motorrijders zouden geluidsoverlast veroorzaken. Vooral als ze over de Wilhelminabrug rijden trekken ze vaak de gashendel open, aldus de bewoners. Afgelopen Pasen werd er actie gevoerd, door bestuurders van ronkende tweewielers een groen of rood duimpje te geven. De actie had tot gevolg dat de gemeente nu studeert op maatregelen tegen motorrijders.

Meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier!

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,025VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer