Wesepe wint met spektakel einde van Keukenland/Wijhe’92 in Handbal Derby

Leestijd: 3 minuten

De afgelopen week was er op handbalgebied maar een onderwerp in Wijhe en Wesepe. Zaterdag 27 oktober stond na 2 seizoenen weer de Handbal Derby tussen Wijhe?92 en Wesepe op het programma. Op voorhand werd er uitgekeken naar een spannende derby en dit bleek ook. In een volle sporthal de Lange Slag was de spanning te zien en te voelen. Beide kampen waren vertegenwoordigd en beide ploegen leken op en top gefocust.

De wedstrijd begon voortvarend voor de ploeg uit Wesepe. Door gelijk een hoog tempo te hanteren stond er na 5 minuten een 4-0 voorsprong voor de uitploeg op het scorebord. De thuisploeg wist op dat moment niet goed om te gaan met het spel van hun tegenstandsters. Maar Wijhe ?92 krabbelde terug en begon in hun ritme te komen. Mede door een aantal strafballen kwamen zij weer een beetje terug in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de stand 6-3 in het voordeel van Wesepe. De spanning was voelbaar in de sporthal. Het niveau ging telkens omhoog, er werd op het scherpst van de snede gespeeld waardoor in 5 minuten tijd 2 speelsters van Wesepe 2 minuten kregen en ook een speelster van Wijhe?92 moest 2 minuten naar de kant. Deze fase werd goed benut door Wijhe?92 wat leidde tot een gelijke ruststand (11-11).

De 2de helft begonnen de ploegen net zo scherp als ze geëindigd waren. Voor het eerst in de wedstrijd kwam Wijhe?92 op voorsprong en het aanwezige publiek leefde keer op keer op en moedigde de ploegen met veel passie aan. Dit werd opgepakt door de ploegen wat het niveau nog hoger bracht. Ondanks dat beide ploegen fouten maakten bleven de ploegen strijden en het voor het publiek een topduel waar geen enkele minuut verveelde

Wesepe werd effectiever met de kansen en na 10 minuten in de 2de helft was de stand 18-14 voor Wesepe, die daarmee op dat moment een gat had geslagen. Maar de laatste 20 minuten had niemand vooraf kunnen voorspellen. Een zenuwslopend duel waar door beide teams hard werd gestreden leverde een zeer boeiend schouwspel op. Een duelmet 2 ploegen die wilden winnen in deze Derby.

8 minuten voor tijd was het verschil kleiner en stond er 19-20 voor Wesepe op het scorebord. 2 minuten voor tijd kreeg een speelster van Wijhe?92 2 minuten. Trainer Ronny Wolfkamp stond met zijn handen in het haar aangezien dit nog wel eens beslissend kon zijn met op dat moment een gelijke stand. Wesepe scoorde maar Wijhe?92 wist met 1 speelster minder in het veld de stand gelijk te trekken. Het duel leek op een gelijkspel te eindigen. Totdat in de zoemer van het eindsignaal een overtreding door Wijhe?92 werd gemaakt. Daarmee kreeg Wesepe nog 1 kans om te scoren in de vorm van een vrije bal.

Jolien Koerhuis moest links voor de cirkel waar een muur van speelsters van Wijhe?92 stonden proberen te scoren. En ze scoorde 23-22 voor Wesepe. Wesepe won en de ontlading was groot en goed te zien. En de teleurstelling ook bij Wijhe?92. Een op voorhand mooi duel werd zo een spektakelstuk van aardig  niveau met als winnaar Wesepe, de ploeg die na 3 speelrondes nog steeds onverslagen is. Wijhe?92 staat in de middenmoot

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!