Wesepe wint handbalderby van Keukenland/Wijhe’92

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 2 februari stond voor de 2de keer dit seizoen  de handbalderby tussen de handbalsters van Wesepe en Keukenland/Wijhe?92 op het programma in de hoofdklasse B.
Beide ploegen hadden grote belangen bij deze wedstrijd, Wesepe wou proberen de koppositie te behouden en tevens het wisselvallige spel van de afgelopen weken om te zetten in een goede wedstrijd. En de handbalsters van Wijhe?92 wilden  de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken omzetten in een positieve resultaat en vooral weer een in  een goed ritme te komen.

De wedstrijd begon een kwartier later aangezien een wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd in sporthal de hooiberg in Olst uitliep. Toen de wedstrijd eenmaal begon was duidelijk te zien dat beide ploegen ervoor wilden gaan. In een hoog tempo  probeerden beide ploegen het spel te maken .
De handbalsters van Wijhe?92 waren de eerste fase beter en sterker, maar in de afronding minder  effectiever dan Wesepe die de kansen benutte. Ook mede doordat keepster Irene de Lange  meerdere malen de kansen van Wijhe?92 om zeep hielp. Bij 4-4  zagen de bezoekers op een volle tribune dat de ploegen op dat moment aan elkaar gewaagd waren en dachten sommigen misschien ook wel dat deze wedstrijd net zo zal eindigen als de eerdere confrontatie dit seizoen die in de slotseconde werd beslist. Wesepe schakelde een tandje bij aan het eind van de eerste helft en wist het gat te vergroten tot de ruststand van   10-8.

De 2de helft  kwamen beide ploegen weer goed uit de startblokken net zoals in de eerste helft.
Vergeleken met de eerste helft was Wesepe de betere en ook effectiever in de afronding .
Wijhe?92 was een periode heel onrustig en slordig, vooral in de  aanvallen en afronding. Dat brak de ploeg van trainer Ronny Wolfkamp op. De ploeg deed de laatste fase van de wedstrijd nog wel wat terug, maar wist niet meer terug te komen en daardoor stond een terechte einduitslag van 25-18 op het scorebord .

Door de winst blijft  Wesepe Koploper in de hoofdklasse B en 2 punten voorsprong behouden op Pacelli die eveneens hun wedstrijden wonnen.
Wijhe?92 die fases in de wedstrijd zeer goed spel lieten zien blijven door deze nederlaag rond de 7de plaats in de stand staan.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!