Wesepe verliest van SV Raalte in doelpuntenfestijn

Leestijd: 2 minuten

Sportclub Wesepe  is het op zondag 29 september niet gelukt koploper in de 5de klasse I  Sv Raalte te verslaan.  In een wedstrijd waar vooral in de eerste helft beide ploegen kansen creëerden wist Sv Raalte uiteindelijk  met 5-3 van de ploeg van Dave Kok te winnen. Duidelijk was in de eerste helft dat de zwakke schakel bij beide partijen de verdediging  was.  Beide ploegen kregen daardoor in de eerste helft veel kansen. Wesepe kwam terecht op een 1-0 voorsprong de rood gelen zette vanaf de 1ste minuut veel druk op de tegenstander wat leidde tot kansen.

Doelpuntenmaker was Robin Kemper. Sv Raalte  was technische beter maar ondanks dat kwam de gelijkmaker uit een vrije trap.  Marnix van Zanten die volgens de bezoekende toeschouwers patent op dit soort doelpunten heeft , krulde de bal langs het muurtje  wat door Wesepe was gezet en de bal belande in de goal 1-1.  Daarna  was het Wesepe dat  op voorsprong kwam. Na een goede aanval scoorde zij de 1-2 . Wesepe leek met een voorsprong de rust in te gaan. Maar in de blessuretijd  scoort Sv Raalte  nog de 2-2 werd gemaakt door Joerie Brouwer.  In het begin van de 2de helft kreeg Sv Raalte een terechte strafschop. Deze werd benut door Nick van Tolij . Daarmee kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd: 2-3. Na de rust was duidelijk te zien dat beide ploegen minder ruimte achterin wilde weggeven.  Een kwartier in de 2de helft wist Wesepe ruimte te creëren en maakte op dat moment  redelijk verdiende gelijkmaker 3-3 . Raalte begint meer druk te zetten en dit leidde in de 62ste minuut tot een vrije trap voor de bezoekers. De man die in de eerste helft ook al de bal in het doel wist te krullen via de spelhervatting  stond nu weer achter de bal en krulde nu de bal over het muurtje heen in het doel . Daarmee scoort Marnix  van Zanten zijn 2de van de middag en brengt daarmee zijn ploeg op een 3-4 voorsprong.  Wesepe probeert daarna wel wat terug te doen maar tot echt 100% kansen komt het niet. Het verweer aan Wesepe kant begint naarmate het einde van de wedstrijd  nadert  minder te worden. Raalte probeert nog de score uit te bouwen dit lijkt niet te lukken maar in de blessuretijd komt invaller Semih Vural via de rechterkant opstomen en schiet op de doel. De bal lijkt makkelijk houdbaar voor keeper Wessel Berends. Maar de jonge keeper van Wesepe laat de bal door zijn handen glippen en daarmee kwam de 3-5 eindstand op het scorebord.

Trainer Dave Kok baalde na de wedstrijd . Bij rust hadden we ruim voor moeten zijn als je de kansen bekijkt in de eerste helft van de kant van Wesepe.  ?Ik ben tevreden over het balbezit spel van mijn ploeg waar we ook 3 x uit scoren, maar verdedigend hebben we het met standaardsituaties niet goed gedaan.?

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!