Wesepe verliest in zinderend duel nipt van AAC 1899

Leestijd: 2 minuten

Doordat de handbal dames vorig seizoen de districtbeker oost wonnen, mochten zij op dinsdag 8 november tegen AAC 1899 strijden in de eerste ronde van de nationale beker.
De bezoekers uit Arnhem spelen in de regioklasse terwijl de handbaldames van Wesepe een klasse lager in de 1 ste klasse nog ongeslagen zijn. De 1ste 5 minuten was het aftasten aan beide kanten. Mede door goed keeperswerk en effectief omgaan met de kansen stond Wesepe na 15 minuten op een dat moment terechte 7-4 voorsprong. De 5 minuten erna was er een fase waarin de bezoekers de bovenliggende partij was waarin ze terugkwamen tot 7-6. Wesepe liet zich niet uit het veld slaan en breide zelfs de score uit tot een  11-7 ruststand. Na rust leek AAC 1899 de kopjes weer de zelfde kant te hebben en ook het tempo ging bij hun een stap omhoog. Duidelijk was te zien dat Wesepe hier moeite mee had.

Toch hielden de dames uit Wesepe knap stand in de 2de helft na 10 minuten in de tweede helft stond er nog een kleine voorsprong van 15-13 op het scorebord.  De 5 minuten erna was een inleiding voor een zinderende , spannende 10 minuten waarbij kansen over en weer werden gemist maar ook effectief afgemaakt wat leide tot een 20-20 gelijk stand 5 minuten voortijd. De neutrale toeschouwer zag dat beide partijen graag wilde winnen maar ook de spanning zeker bij beide partijen voelbaar was.

De laatste 5 minuten had niemand vooraf kunnen voorspellen. Een kleine minuut voor tijd stond het 21-21. Wesepe kreeg een kans om de winnende te maken maar miste die. Waarop uit die aanval AAC 1899 en de einduitslag 21-22 op het scorebord stond. Toen de zoemer klonk. Was de opluchting en blijdschap bij de bezoekers groot want ze waren door het oog van de naald gekropen. Bij de handbaldames van Wesepe was de zware teleurstelling en ongeloof over hoe de slotfase is verlopen. Maar vooral dat ze er zo dicht bij waren groot. Net niet voor Wesepe. Maar het spelbeeld van vanavond laat zien dat de ploeg sterk is. En dat de ongeslagen reeks in de competitie niet in op zich staat. De dames van Wesepe mogen trots zijn dat ze een ploeg die hoger speelt en daar bovenin mee draait het zo moeilijk hebben gemaakt.

Aanstaande zondag hervat Wesepe de competitie met de wedstrijd Wesepe 1-Haarle/Auto Service 1 om 13:10 in sporthal de hooiberg in Olst.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!