Welsum ontvangt kernenwethouders: om bij te praten en te luisteren

Hoog bezoek in Welsum volgende week donderdag. De gemeente komt namelijk naar het linksgelegen dorp aan de IJsseloever. Voor dit bezoek is een programma uitgedraaid, één van die onderdelen is vragen stellen.

De gemeente Olst-Wijhe vind het belangrijk om goed contact te houden met inwoners en dat diezelfde inwoners de gemeente gemakkelijk kan bereiken. Om die reden ontvangt Plaatselijke Belang Welsum kernenwethouder Hans Olthof en wethouder Marcel Blind op 28 september.

Stand van zaken
Op deze dag worden inwoners van Welsum door PB Welsum bijgepraat over de stand van zaken rondom Welzorgsum. Ook geeft de gemeente onder andere informatie over de nieuwe omgevingsvisie, hoe Olst-Wijhe een nieuwe burgemeester krijgt en hoe inwoners zelf meldingen kunnen doen over de openbare ruimte. Zelf krijgen inwoners ook de tijd om vragen te stellen aan de kernenwethouders.

Wat is de functie van de kernenwethouders?
De kernenwethouder is een eerste aanspreekpunt en een luisterend oor voor inwoners namens de gemeente. De wethouder spreekt met de inwoners over waarom sommige beslissingen zijn genomen bijvoorbeeld. Maar ook luisteren zij goed naar wat inwoners te zeggen hebben.

Iedereen is welkom
Op 28 september is iedereen welkom in Dorpshuis De Bongerd, waar het programma om 20:00 uur zal beginnen.

Lees hier meer over kernenwethouders door heel de gemeente Olst-Wijhe in een voorgaand artikel van Salland1.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer