Wedstrijdverslag Overwetering tegen Haarle

Leestijd: 2 minuten

Het was een spannende match tussen Overwetering en Haarle. Mocht Haarle deze wedstrijd winnen of gelijk spelen dan zouden ze kampioen worden.
Voorafgaand aan de match werd 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van clubman Eddy Hafkamp.
De handbal Dames van Overwetering spelen met rouwbanden, en Haarle zal, als ze kampioen worden, het kampioensfeest met gepast enthousiasme vieren.

De wedstrijd begint goed voor Overwetering met een 4-2 voorsprong.
Overwetering heeft dan ook het merendeel de bal in handen en loopt hierdoor uit op Haarle met 7-2. Het ene doelpunt na de ander volgt, Haarle probeert hierop de verdediging van Overwetering te breken maar tevergeefs. Er volgt een strafworp voor Overwetering, maar deze is helaas niet raak, en
ook Haarle mist een mooie kans. Overwetering onderschept de bal en maakt een doelpunt. Niet veel later krijgt een speelster van Overwetering een 2 minutenstraf, maar het team laat het er niet bij zitten en maakt een doelpunt. Maar ook Haarle pakt zijn kansen en scoort ook. Na 20 minuten speeltijd wordt er wederom een 2 minuten straf uitgedeeld aan een van de speelster van Overwetering, maar korte tijd later krijgt ook een speelster van Haarle een 2 minutenstraf. Overwetering profiteert hiervan en maakt weer een doelpunt, door een mooie redding van de keeper van Overwetering komt de bal toch net niet in eigen doel. In de laatste 3 minuten van de 1e helft scoort Overwetering wederom, de stand: 12-6. Net voor de rust valt er nogmaals een 2minutenstraf voor Overwetering, die de eindstand van de 1e helft op 12-8 zet.

Na 1,5 minuut gespeeld te hebben in de 2e helft krijgt Haarle een strafworp en maakt een doelpunt, wat de stand 15-4 maakt. Maar wederom wordt er een 2 minutenstraf uitgedeeld, ditmaal aan Haarle. De eerste rode kaart valt na 9 minuten speeltijd in de 2e helft, voor Overwetering, en Haarle krijgt meteen een strafworp. Tweemaal wordt er een 2 minutenstraf uitgedeeld aan Haarle, en vervolgens een strafworp en Haarle scoort. Na ongeveer een kwartier speeltijd krijgt Haarle nog een strafworp, de stand is 16-13. Maar de speelsters van Overwetering laten het er niet bij zitten en spoedig volgt er een doelpunt voor Overwetering. Door een mooie worp gaat de bal met een stuiter over de keeper het doel in. Maar Haarle krijgt weer een strafworp, Overwetering probeert deze te verdedigen door van keeper te wisselen maar helaas mocht dit niet baten en alsnog maakte Haarle een doelpunt. Iets later kreeg weer een speelster van Overwetering een 2 minutenstraf. Haarle krijgt een strafworp en deze is raak. Met nog 5 minuten op de klok loopt Haarle flink in op Overwetering met nog 2 punten verschil bedraagt de stand 22-19. Net voordat het eindsignaal klinkt krijgt Haarle een 2 minutenstraf. De eindstand is 24-19

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!