Waterschap stuurt eigen kantoorpersoneel naar buiten om beregeningsverbod te controleren

Het kantoorpersoneel van Waterschap Drents Overijsselse Delta kan de komende dagen het bureau inruilen voor de buitenlucht. Het waterschap heeft intern de oproep aan de kantoormedewerkers gedaan zich te melden als zij willen assisteren bij het handhaven van het beregeningsverbod.

 

Dat meldt RTV Oost.

De vakantietijd heeft ook bij het waterschap invloed op het beschikbare personeel. Omdat een deel van de handhavers op vakantie is, zijn er te weinig mensen om het verbod te controleren.

Vanwege de personeelsschaarste en de drukte vanwege de droogte zijn de mensen op het kantoor gevraagd de handhavers te helpen. “Normaal gesproken gaan de handhavers in tweetallen op pad. Het is nu de bedoeling dat een handhaver geassisteerd wordt door iemand van het kantoor”, legt een woordvoerder uit.

Waterschap Vechtstromen
Bij het Waterschap Vechtstromen is er geen interne oproep gedaan. “De handhavers hebben het binnen hun eigen team opgelost. Er gaat wel eens kantoorpersoneel mee, maar dat is niet bijzonder”, vertelt een zegsman van het waterschap.

Daarnaast staan er veel sloten en beken droog in het gebied van Vechtstromen, dat scheelt veel controles op het onttrekkingsverbod. “Dan valt er natuurlijk niet veel te controleren”, laat Vechtstromen weten.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie