Wat zijn nou de coronacijfers hier in Salland?

Ook in de regio Salland kijkt men met gemengde gevoelens terug op de persconferentie van gisteravond. Maar hoe zit het eigenlijk in onze regio qua besmettingen en ziekenhuisopnames? Wat zijn de cijfers in Salland?

Salland lijkt in grote getalen gehoor te hebben gegeven aan de oproep van demissionair minister Hugo de Jonge om zich te laten vaccineren. In Olst-Wijhe is 89% van de bevolking volledig beschermd tegen het coronavirus. In Raalte ligt dat percentage nog hoger. Ruim 91% van de Raaltenaren hebben zich volledig gevaccineerd. Deventer blijft in dat opzicht een beetje achter. Toch blijft het met 84& boven het landelijk gemiddelde.

Mede door de hoge vaccinatiegraad in de regio, zijn de ziekenhuisopnames in Deventer een stuk lager dan elders in het land. Afgelopen week zijn er in totaal drie patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. volgens de officiële cijfers van de overheid.

Besmettingen

Ondanks dat de ziekenhuiscijfers in Salland nog aan de lage kant blijven, nemen de besmettingen in rap tempo toe. Gisteren testte 40 mensen positief op het coronavirus in Deventer. Terwijl dat aantal een week geleden nog maar de helft was. Ook in Olst-Wijhe zijn het aantal besmettingen toegenomen. Daar werden gisteren 10 personen positief getest. De gemeente Raalte is een uitzondering op de regel. Daar zijn het aantal besmettingen al een tijdlang stabiel. Waar er gisteren 19 besmettingen waren, lag dat aantal vorige week zelfs hoger (22).

Sterftecijfer

Ondanks de oplopende besmettingen, zijn het aantal sterfgevallen gelukkig nog steeds aan de lage kant in de regio Salland. Afgelopen week vielen er in totaal slechts 2 sterfgevallen te betreuren in Salland.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer