Wat te doen met dat nieuw gekochte huis?

De Nederlandse huizenmarkt gaat over haar toeren. De huizen in heel Nederland gaan voor de gekste prijzen over de spreekwoordelijke toonbank. In regio Salland worden de nodige klushuizen verkocht. Ondanks dat ook materialen voor een verbouwing duurder zijn geworden, worden verbouwingen in deze tijd dus niet uit de weg gegaan. Dat is begrijpelijk, want wie creëert er nou niet het liefst zijn eigen paleis? Maar hoe pak je het aan wanneer de deal eindelijk rond is? Dit zijn de grootste woontrends van het moment;

De gietvloer

Pinterest staat er vol mee, gietvloeren. En dat is niet voor niets. Je kunt met een gietvloer qua styling namelijk alle kanten op. Zowel bij een moderne inrichting, als bij een meer klassieke inrichting misstaat een gietvloer niet. Door je gietvloer te combineren met een groot wollen vloerkleed behoud je de huiselijke en gezellige sfeer. Naast de uitstraling van een gietvloer zitten er ook veel praktische voordelen aan deze vloeren. Zo is een gietvloer makkelijk schoon te maken en te houden. Een gietvloer is onder andere ontzettend geschikt wanneer je jonge kinderen hebt dus. Gevallen bekers ranja en kruimels zijn zo weer schoongemaakt en opgeruimd.

De stalen deur

Toch liever iets anders dan een gietvloer? Geen probleem! Veel mensen vervangen de deuren in hun huis voor stalen deuren. Een stalen deur geeft je huis een industriële look. Daarnaast creëer je met een stalen deur meer ruimte, en verbind je ruimtes beter met elkaar door de glazen onderdelen die de meeste stalen deuren bevatten. Met dit glas sla je twee vliegen in één klap. Het zorgt namelijk ook voor meer licht in je huis. Doordat stalen deuren vaak niet (volledig) van echt staal zijn gemaakt, blijven de deuren fijn in gebruik. Dit scheelt namelijk in hun gewicht.

De visgraatvloer

Ga je liever voor een hele andere vloercoating? Kies voor een visgraatvloer. Of je nou een jaren 30 woning, een woonboerderij of een rijtjeshuis hebt, met een visgraatvloer sla je de plank nooit mis. Je zou het misschien niet denken vanwege het klassieke vaste patroon van de visgraatvloer, maar er bestaat veel variatie binnen de visgraat vloeren. Zo heb je verschillende kleuren, groottes van de plankjes, en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bies, of deze weglaten. Ook de grootte van de bies kan erg variëren. Zo kun je dus precies de visgraatvloer samenstellen naar jouw wens.

Grafische figuren

Heb je de nodige keuzes gemaakt voor de basis van jouw huis? Tijd voor de inrichting! De grootste trend op het gebied van wooninrichting zijn grafische figuren. Deze laat je makkelijk terugkomen in bijvoorbeeld vazen, kandelaars of posters. Ga je liever voor het grotere geschut? Een bijzettafel in een grafische vorm vormt de perfecte eyecatcher in jouw woonkamer! Ook in de slaapkamer kun je deze trend doorvoeren, bijvoorbeeld met een vloerkleed met een grafisch patroon.

Olijfbomen

Groen in je huis kan natuurlijk niet ontbreken. De trend van het moment op het gebied van flora en fauna is de olijfboom. De lichtgroene kleur van de boom zorgt voor een rustieke sfeer. Plaats bijvoorbeeld een grote olijfboom in je woonkamer. Olijfbomen heb je in allerlei maten. Wanneer het plafond van je huis lager is, is dit dus geen probleem.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer