Vrijwilligersconsulent Margriet Heuvelink stopt met haar werkzaamheden


Vrijdag 11 december was de laatste werkdag voor de vrijwilligersconsulent van de gemeente Olst-Wijhe, Margriet Heuvelink. Vijf jaar geleden kwam zij in dienst bij de Stichting Kulturhus Olst-Wijhe om het vrijwilligerswerk in de gemeente gestalte te geven. En dat heeft ze gedaan; zelfs tot eind vorige week aan toe toen zij nog in het buurthuis in den Nul een vurig betoog hield voor de aandacht die besturen zouden moeten geven aan hun vrijwilligers.

 

Veel aandacht heeft zij altijd gehad voor de vele organisaties die allemaal met vrijwilligers werken. Informatie werd toegezonden, vergaderingen werden bezocht, individuele vrijwilligers werden begeleid en netwerkbijeenkomsten werden opgezet. Daarnaast startte zij het Platform Vrijwilligerswerk en lanceerde de website www.vrijwillig.actief.nl  Maar ook was zij zeer actief in het organiseren van het twee jaarlijks Vrijwilligerswaarderingsfeest, de maatschappelijke stages en het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Het laatste jaar is Margriet ook zeer nauw betrokken geweest bij de begeleiding van de Dorps Ontwikkelings Plannen in Herxen, Welsum, Elshof en den Nul.

Stichting Kulturhus heeft Karin Köster aangesteld als opvolgster van Margriet Heuvelink. Zij heeft een jarenlange ervaring op het gebied van coördinatie van welzijns- en vrijwilligersbeleid en is daarnaast een korte tijd werkzaam geweest in het onderwijs. U kunt Karin Köster bereiken via haar e mail adres: vrijwilligers@kulturhusolstwijhe.nl en van maandag tot en met donderdag via haar mobiele telefoon: 06 50505768

Margriet Heuvelink heeft er voor gekozen in kleine kring een afscheidsfeestje te houden. De aanwezigen zullen dan zeker stil staan bij het enthousiasme en haar tomeloze inzet voor het Vrijwilligerswerk in de gemeente Olst-Wijhe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*