Vrijdag eerste vluchtelingen naar Borgele

Aanstaande vrijdag zullen de eerste vluchtelingen hun plek krijgen in het voormalige schoolgebouw Wittenstein op Borgele. Dit heeft burgemeester Ron König van Deventer vanavond tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2021 bekend gemaakt.

Komende tijd zullen een kleine honderdtal vluchtelingen huisvesting krijgen in het oude schoolgebouw in Deventer. Dat maakte de gemeente Deventer enkele maanden geleden bekend. Volgens burgemeester Ron König absolute noodzaak om de last op asielzoekerscentra te verlagen: “In heel Nederland staat de opvang van vluchtelingen onder druk. De asielzoekerscentra zitten vol en de instroom is hoger dan verwacht. Ook blijven statushouders langer in de opvang, omdat er weinig woningen beschikbaar komen.”

Om het vluchtelingen probleem ook lokaal het hoofd te bieden, zullen nog voor kerst de eerste bewoners plaats nemen in het oude schoolpand op Borgele. De gemeente Deventer hoopt ook de laatste vijftig vluchtelingen nog voor de jaarwisselingen hun plek te kunnen geven in het schoolgebouw Wittenstein.

Nieuwbouw

De opvang van de vluchtelingen in het oude gebouw van basisschool De Horizon heeft geen verdere gevolgen voor de nieuwbouwplannen die er liggen voor dit gebied. Volgens de gemeente Deventer zullen de vluchtelingen namelijk hoogstens een half jaar verblijven op deze locatie.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer