Vooruit kijken en terugblikken met Oogsten en Zaaien Leader

Boeren moeten ieder jaar hun gewassen oogsten en zaaien. En dat doet Salland Café ook. Op 6 oktober is het begin van een nieuwe Leader periode 2023 – 2027). met als thema Oogsten en Zaaien. Er wordt gekeken naar ontwikkelingen voor de komende jaren (zaaien). Ook wordt er gekeken naar de  oogst, wat een terugblik is op de resultaten van de vorige Leader-periode. 

Leader is een onderdeel van van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO). Het is in het leven geroepen als initiatief om aan de gang te gaan met de ontwikkelingen van het platteland. Leader denkt mee met deze ontwikkelingen en financiert de initiatieven.

Terugblikken en vooruit kijken
De nieuwe voorzitter van de Lokale Actie Groep (LAG), Wethouder Hans Olthof opent de middag. LAG is verantwoordelijk voor het beoordelen en begeleiden van de initiatieven. Op deze middag presenteren projecten van de afgelopen Leader periode  hun initiatief en vertellen ze over de werkwijzer van de Leader. Ook wordt er vooruitgeblikt op de nieuwe aankomende periode.

Dorpshuis de Herxer Marke
Het Salland Café Oogsten en Zaaien Leader vindt plaats bij dorpshuis de Herxer Marke in Wijhe, op loopafstand van de IJssel. Dit dorpshuis is drie jaar geleden verbouwd met gebruik van de Leaderbijdrage. Het terras is voor iedereen bereikbaar gemaakt en het buitenterrein is opnieuw ingedeeld. Met dit en nog meer andere vernieuwingen is het dorpshuis klaar voor nieuwe sociale, culturele en educatieve activiteiten.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer