Voorlopige uitslag Verkiezingen Europees Parlement 2019 gemeente Olst-Wijhe

Op 23 mei 2019 werden de verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement gehouden. In Olst-Wijhe konden de kiezers bij 14 stembureaus hun stem uitbrengen, op traditionele wijze met het rode potlood. De stemmen zijn na sluiting van alle stembureaus geteld op partijniveau. De voorzitters van de stembureaus hebben de cijfers doorgegeven aan het gemeentelijk stembureau.

In totaal brachten 6334 kiezers op 23 mei hun stem uit voor het Europees Parlement. 20 stemmen waren blanco of ongeldig. Het opkomstpercentage is 44%. In 2014 was dat percentage 38,9%.

CDA – Europese Volkspartij kreeg de meeste stemmen in Olst-Wijhe. In totaal stemden 1453 inwoners op deze partij, gevolgd door PvdA/Europese Sociaaldemocraten met 1432 stemmen. VVD (873 stemmen) en GroenLinks (674 stemmen) volgen daarna.

De voorlopige uitslag op kandidaatniveau leest u op www.olst-wijhe.nl. Op 28 mei vindt er een openbare zitting plaats van het hoofdstembureau in Zwolle waarin de uitslag wordt vastgesteld. De Kiesraad maakt de definitieve uitslag bekend op 4 juni.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie