Voorleesactie over Duurzaamheid op 11.11.11

Leestijd: < 1 minuut


Dag van de Duurzaamheid 2011 wordt door de basisscholen in Olst-Wijhe gebruikt om vragen te stellen en na te denken over hoe we met elkaar en met de aarde omgaan. De dag startte met een landelijke voorleesactie op honderden scholen in Nederland. Het voorleesboek is ?Mr Finney en de andere kant van het water ? van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Mr Finney nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de wereld om ons heen.

Verschillende ambtenaren en wethouder Cor van den Berg bezochten vrijdagochtend diverse scholen in de gemeente en lazen voor uit Mr Finney. Er ontstond interactie met de kinderen waarbij groep 3 van De Bongerd op de Boerhaar het logisch vindt om afval in de prullebak te gooien. ?Maar nog beter is om het mee terug naar huis te nemen?. 

Wethouder Cor van den Berg ?discusseerde? met kinderen uit groep 4,5 van OBS De Holsthoek. ?Je moet geen rommel meenemen naar het strand. Laat de mensen maar door de detectiepoortjes lopen en als je rommel hebt, kom je er niet door?.  Groep 5 van de Willibrordschool is bekend met het koraal, ?Dat is heel mooi, dus het zou jammer zijn als dat verdwijnt. Daar moeten we wat aan doen?.

De leerlingen van groep 5,6 van de Ter Stegeschool vinden het niet altijd praktisch om op de fiets te gaan. ?Als mama zware boodschappen heeft, dan lukt dat niet?. Unaniem waren ze wel dat je op de fiets meer ziet en meemaakt dan in de auto.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1