Voor vrede moet je in Deventer zijn

Elk jaar, sinds 1967, wordt de Vredesweek gehouden. Dit is een week van bezinning en actie in het hele land waarin diverse activiteiten plaatsvinden. Ook in Deventer kun je vanaf zaterdag 16 september terecht voor inspirerende ontmoetingen en voorstellingen.

Initiatiefgroep Deventer Vredesweek meldt dat er dit jaar meer gratis activiteiten dan ooit zijn. Zo zijn er optredens, kun je samen eten, bidden, in gesprek gaan en jezelf creatief uiten. De organisatie roept mensen op mee te doen en uit je bubbel te komen: ”Laat je verrassen en ontroeren in de ontmoeting. Het is in de ontmoeting dat we elkaar leren kennen en er wederzijdse interesse en respect ontstaat.”

Ontmoetingen en voorstellingen
De stadstroubadour en de Bellenblaas geven glans aan de opening op het Grote Kerkhof en er is onder andere een toneelvoorstelling in de Grote Synagoge door bewoners van de vluchtelingenboot samen met een dansgezelschap. Ook kun je in contact komen met stadsgenoten met een andere culturele of sociale achtergrond.

Vredesroute
Het hoogtepunt van de Vredesweek is op zaterdag 23 september. Na een gezamenlijke aftrap op het Grote Kerkhof, kun namelijk de Deventer Vredesroute lopen of fietsen. Dit kan zowel individueel of in een groepje onder begeleiding van een vrijwilliger van de initiatiefgroep. Op de afsluitingsdag, zondag 24 september, vinden er vredesdiensten en optredens plaats van een groot vredeskoor van Deventenaren en bewoners van het AZC in en om Deventer.

Iedereen kan bijdragen
”Vrede op aarde begint heel dichtbij. Thuis. In de straat. In de buurt. Op de club. In eigen dorp of stad. Ieder kan, op zijn of haar eigen manier aan die vrede bijdragen door verbindingen te zoeken”, zei Koning Willem Alexander ooit. ”We voelen ons versterkt in onze overtuiging dat ontmoeting en verbinding kan bijdragen aan vrede door deze uitspraak”, vertelt de organisatie.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer