Vogels komen niet meer in de schoorstenen van de Beatrixlaan in Wijhe

Een grote kraan staat middenin de Beatrixlaan in Wijhe. De bestuurder is afwezig. Even verderop staat een busje met materiaal dat op een ragebol lijkt. “Ja, zegt de medewerker. De bestuurder is binnen, hij bestuurt de kraan met een afstandsbediening”.
Samen zorgen zij ervoor dat er speciale ragers in de schoorsteen komen. “Op deze manier wordt het voor vogels onmogelijk een nest te bouwen,” legt hij uit. De imposante kraan trekt de belangstelling van enkele voetgangers die een ommetje maken. “Laat de lente maar beginnen, maar dan zonder vogelnestrommel in de schoorstenen, ” aldus de goedgemutste medewerker.

Directeur van SallandWonen Marijke Kool: “Ter voorbereiding op de sloop-nieuwbouw is er in opdracht van SallandWonen gestart met het ongeschikt maken van de 16 duplexwoningen aan de Beatrixlaan in Wijhe.

Deze ontmoediging in het kader van de Flora & Fauna houdt in dat de woningen nu ongeschikt gemaakt worden voor vogels door middel van borstels in de goten en schoorsteenpijpjes.

Ook openingen onder dakpannen worden voorzien van schuim om invliegen door mussen en gierzwaluwen te voorkomen. Over een paar weken worden ze ook ongeschikt gemaakt voor vleermuizen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer