Voedselcoöperatie Wijhe (Eet lokaal in Wijhe)

Rondom Wijhe vind je veel mooie boerenbedrijven. Hoe mooi is het om daar rechtstreeks je eten te kopen?

Een groep enthousiaste Wijhenaren werkt sinds een jaar samen met een aantal van deze bedrijven om groente, fruit, vlees, honing, zuivel, eieren en paddenstoelen te kopen. Ze noemen zich ‘Eet Lokaal in Wijhe’

’Eet lokaal in Wijhe’ vindt het belangrijk om eten te kopen dat uit de buurt komt. Dus een kortere afstand tussen de consument en producent. De producenten die meedoen aan ‘Eet lokaal in Wijhe’ laten met trots hun bedrijven zien. Het contact met elkaar is erg waardevol. Gelijk zien waar je eten vandaan komt maakt je meer bewust van wat er op je bord ligt.

Elke week kan tot vrijdagavond worden besteld via onze website www.eetlokaalinwijhe.nl. Er zijn weinig verplichtingen, ben je een weekendje weg of heb je niks nodig, dan bestel je gewoon een week niet. We werken niet met vastgestelde pakketten, elke week kun je zelf beslissen wat en hoeveel je bestelt. Op elke zaterdagochtend is één van de leden aan de beurt om een ronde te rijden langs de boerenbedrijven om het bestelde op te halen. Als de boodschappen klaar staan ontvangt iedereen een whatsapp en haal je de boodschappen op bij degene die de ronde heeft gereden.

In de voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe werken we samen. Iedereen heeft zijn aandeel in de samenwerking. Doe je mee?

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie