VIJFStichting Olst-Wijhe ontvangt 15.000 euro

Het Prins Bernard Natuurfonds keert jaarlijks subsidies uit aan bijzondere cultuur- en natuurprojecten. VIJFStichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe ontvangt 15.000 euro voor haar culturele expedities.

“In Olst-Wijhe gebeurt veel op cultureel gebied. De Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe helpt daarbij. Met financiële bijdragen en door kennis en kunde bij elkaar te brengen”, zo kopt de stichting op haar eigen website. De stichting bestaat uit inwoners van Olst en Wijhe die zich hard maken voor Olst-Wijhenaren met hart voor het culturele leven van deze gemeente.

Vijf expedities
Deze stichting kan nu dus een forse bijdrage tegemoet zien komen voor haar initiatief van vijf culturele expedities. Hun programma ‘VIJF’ is ontwikkeld voor de komende vijf jaar waarin de IJsseldijken tussen Zwolle en Deventer worden versterkt. De stichting ontwikkelt dan expedities en festivals in dit gebied.

IJssel
Vanaf eind september vinden de eerste expedities plaats waarbij, afhankelijk van het thema en project, de bodem, flora en fauna onderzoeken langs de IJssel op hun culturele waarden en ook verhalen van en over bewoners langs de 127 kilometer lange Overijsselse rivier.

De eerste expedities starten in Wijhe op 30 september en 1 oktober 2023 langs de IJssel. Aansluitend in Olst op 21 en 22 september 2024 bij het Olsterpark.
Meer info op de website van de stichting.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer