Veel lof voor 9e Open Muziekestafette Heino

  • slechts 10 minuten uitgelopen –

Vorig jaar was de uitloop tijd veel langer. Maar bij de 9e editie klonken de laatste tonen van de Muziekver. Ons Genoegen zaterdagavond om even voor half elf. Nieuwkomers waren ook vol lof over de perfecte organisatie.

Vol lof!
Zo schreef de dirigent Marten van der Worp van The All Singers uit Heerde: Gefeliciteerd….. met het geweldige evenement dat jullie wisten te organiseren en wat fijn dat wij (The All Singers uit Heerde) er aan mochten deelnemen.
We waren werkelijk verrast door eigenlijk alles, de strakke organisatie, de warme ontvangst, maar vooral door de ambiance van de kerk. Wat een prachtige akoestiek en wat een heerlijk publiek. ‘We hebben er echt van genoten’, aldus Marten van der Worp.
De Stichting Open Muziekestafette Heino heeft er werkelijk ook alles aan gedaan….maar je hebt zeker niet alles in de hand, aldus de drie bestuurders Huub Schultz (Dalfsen), Flip Jonkman (Heino) en Rene Wibier. (Vilsteren)
Even dreigde het zaterdagmiddag programma nog wat uit te lopen maar door ‘sportiviteit’ van een aantal deelnemers – door een lied in te leveren – kwam het allemaal goed. Slechts 10 minuten op een programma van 9.15 u. tot 22.15 u. dat is klasse.
Op vrijdagavond was er totaal geen uitloop.
Eddy van Hijum
Gedeputeerde Eddy van Hijum was er echt trots op dat hij dit prachtige evenement mocht openen met muzikale omlijsting van Rob Krot. En Eddy heeft toegezegd dit ook volgend jaar te doen bij de 10e Editie en zelfs zingend!!!
En wat werd het druk nadien op de vrijdagmiddag en avond! Het was indrukwekkend. De deelnemers gingen er voor! Beide dagen kwamen maar liefst 56 optredens voorbij.
De vrijdagavond werd afgesloten met mooie fanfaremuziek van Nooit Gedacht uit Windesheim na onder meer ‘de krachtiege tonen’ van twee mannenkoren die ook enkele liederen samen zongen. (120 man sterk)
Voor elk wat wils kwam voorbij.
Verrassend was de bijdrage van een ensemble van de Muziekver. Ons Genoegen uit Heino. op de vroege zaterdagmorgen. Heino werd reeds wakker geblazen om 8.30 u. De blazers stonden opgesteld rond de kerk. Er begon eentje te blazen en zo volgden er meer. Daarna een fantastisch optreden voor de kerk. Toen ook al kwamen de eerste bezoekers aan bij de Nicolaaskerk in Heino.
Rock Oud Loud uit Zwolle zette ‘de eerste toon’ op de zaterdagmorgen met een medley van twintig minuten.
Twee dirigenten – Herma Jalink en Joan Jonkman – werden extra in het zonnetje gezet omdat ze de leiding hadden tijdens deze Muziekestafette Heino over zelfs 5 koren/ orkesten. En ook Marijn Siero kreeg een bloemetje vanwege het begeleiden van 6 koren aan de piano.
Eigenlijk hadden alle medewerkenden wel een bloemetje verdiend. De vele optredens waren zeer goed voorbereid.
Havezate Den Alerdinck
Op de zaterdagavond was ook aanwezig Wouter en Riekje Koning van Havezate Den Alerdinck , de Hoofsponsor van de Open Muziekestafette. Wouter en Riekje waren zeer content over het gebodene. Het afwisselende programma sprak hen bijzonder aan. Ook een 10e Open Muziekestafette Heino is nu gewaarborgd. Via de beamer was alles goed te volgen in de Nicolaaskerk van Heino. Mooie beelden kwamen voorbij van Den Alerdinck en ook van de andere sponsoren.
Dat er een koor is genoemd naar een dirigent dat vond Presentator Huub Schultz wel bijzonder n.l. het Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen uit Zwolle staat o.l.v. Flip Jonkman uit Heino. Iedere presentatie wordt verder aangevangen met het Jonkvrouwenlied op tekst van Wim Grondhuis uit Raalte. Flip is 40 jaar dirgent en zit maar liefst 65 jaar onafgebroken in de muziek.
Het geluid in de Nicolasskerk werd professioneel bediend door Jan de Mink, Bob Boerdam en Hermans Niens in prima samenwerking met de kosters van de kerk de heren van Wifferen en Holsappel. De samenwerking verliep heel goed. Verder waren er ca. 40 mederwerk(st)ers verantwoordelijk voor een warme ontvangst voor de deelnemende Gemengde koren, orkesten, popkoren, vrouwenkoren, shantykoren. mannenkoren, solisten en leerlingen.
Bovendien zorgde Lia Schultz voor een gesprekje met ieder leidinggevende in de consistoriekamer van de Nicolaaskerk in Heino. Natuurlijk was er ook voor haar een bloemetje na afloop. Evenals voor de kosters.
De 10 editie zal plaatsvinden op 2 en 3 oktober 2020.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie