Vandaag (3 oktober) 1995: Oasis brengt What’s the Story Morning Glory uit!

(What’s the Story) Morning Glory? is het tweede studioalbum van de Britse rockband Oasis, uitgebracht 3 oktober 1995.[1]

Het album was wereldwijd een commercieel succes met meer dan 22 miljoen verkochte exemplaren. In het thuisland ging het album in de eerste week 346.000 maal over de toonbank en stond tien weken op de eerste plaats in de albumlijst. Bovendien is het album in het Verenigd Koninkrijk het derde best verkochte album aller tijden achter Queen’s Greatest Hits en Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles[5] en is het album het best verkochte album van de jaren 90.[6] Singles als Some Might Say, Roll With It, Wonderwall, Don’t Look Back in Anger en in mindere mate Champagne supernova deden het goed in de hitlijsten.

De titel zou van een vriend van Noel Gallagher afkomstig zijn. Hij gebruikte deze term tijdens een telefoongesprek. “Morning Glory” is slang voor een ochtenderectie.

Bron: Wikipedia

Het bericht Vandaag (3 oktober) 1995: Oasis brengt What’s the Story Morning Glory uit! verscheen eerst op Muziekdatum.nl – een website van www.marcoshow.nl.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer