Vanaf vrijdag einde treinvertragingen Amersfoort Deventer

Vanaf 20 juli is ProRail al druk in de weer met de spoorlijn tussen Amersfoort en Deventer. Die werkzaamheden lijken afgerond komende donderdag. Dan zal dus de normale dienstregeling op dat spoor weer van kracht zijn.

Aan de lange periode van bussen in plaats van treinen komt dus een eind. Léonie Bosselaar, Woordvoerder Oost van de NS legt uit wat er is gebeurd in de afgelopen periode: “ProRail vervangt de wissels, vernieuwt het spoor en past sporen en perrons aan. Station Apeldoorn wordt zo gereed gemaakt voor de toekomst.”

Robuuster spoor
Léonie over het idee achter de aanpassingen: “Door alle aanpassingen kunnen de treinen aan de kant van Amersfoort straks sneller in-en uitrijden. De stoptreinen naar Deventer en Zutphen krijgen een plek om te stoppen. Het spoor wordt daardoor robuuster en reizigers zijn beter verspreid over het hele station.”

Donderdag 10:30 uur afgerond
De planning van de NS op dit moment geeft aan dat donderdag 17 augustus de werkzaamheden om 10:30 uur volledig afgerond zijn. Zie onderstaand screenshot.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer