Vanaf 15 december start de nieuwe dienstregeling

blobid0_1574761179693.png

Deventer, 26 november 2019

Vanaf 15 december start de nieuwe dienstregeling

Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in voor het busvervoer in de concessies Almere, Midden-Overijssel, Veluwe, Twente en provincie Utrecht en op de treintrajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.

De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Samen met de aangesloten provincies, gemeenten en ROCOV’s bespreken wij hoe wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer kunnen verbeteren. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden.

Belangrijke wijzigingen in onze concessies:

  • In de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht werken we steeds meer samen met provincie Utrecht, gemeenten en collega vervoerders Qbuzz en Arrriva. Het gezamenlijke doel is het aanbod samen beter af te stemmen op de behoefte van de reizigers, zodat zij er voordeel uit halen. Een voorbeeld is lijn 50 die voortaan als U-Link gezamenlijk door Syntus Utrecht en Qbuzz gereden wordt. U-Link lijnen onderscheiden zich in uiterlijk, reissnelheid en comfort.
  • Samen met Arriva breiden we lijn 295 in Utrecht verder uit. Voortaan rijdt lijn 295 de hele dag. Overdag iedere 15 minuten en richting Utrecht tussen 7.00 en 8.00 uur ’s morgens zelfs zes keer per uur.
  • Station Zwolle Stadshagen wordt definitief opgenomen in de dienstregeling.
  • Lijn 231 rijdt ook op zaterdag tussen Apeldoorn en Arnhem.
  • Er rijden ’s ochtends meer bussen tussen Ede – Wageningen en WUR.
  • Lijn 1 en 2 (Enschede) rijden op zondag een uur eerder. Dit zorgt voor een betere verbinding op de treinen met de rest van Nederland.
  • Extra ritten op traject Hengelo-Bielefeld.
  • De routes van de Amersfoortse stadslijnen 8, 9 en 19 wijzigen, zodat reizigers vanuit de wijken sneller op het station en in het centrum zijn.
  • Op zaterdag rijden de bussen in Almere het hele jaar door dezelfde dienstregeling. Er is dus geen afwijkende dienstregeling meer op de zaterdag in de vakantieperiodes.
  • Voortaan is lokaal vervoer in Amsterdam toegestaan op de R-net lijnen 323 en 328. Dat betekent dat reizigers die alleen binnen Amsterdam reizen ook mogen in- en uitstappen op beide lijnen.

Kijk voor de aanpassingen van de dienstregeling per concessie op www.keolis.nl/dienstregeling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie