Uit de hand gelopen hobby lijdt tot uitrukken brandweer

Zondagochtend kreeg de 112 alarmcentrale om 10.15 de melding binnen dat er een caravan in de brand stond aan de Rijksstraatweg in Olst. Achter op het terrein van Dobo caravans was vanuit Olst een grote zwarte rookwolk te zien – en volgens een omwonende – waren er wel drie meter hoge vlammen die zelfs boven de heg uitkwamen. Daarop rukte de brandweer Olst en Wijhe met diverse voertuigen uit.

Afvalbrand

Eenmaal ter plaatse was het even zoeken naar de ingang van het terrein die zich het dichtst bij de brand bevond. Tijdens het zoeken ontdekten ze dat de brand zich aan de achterzijde, buiten het pand bevond. Her bleek dat het ging om een uit de kluiten gewassen afvalverbranding. Een vuurtje stoken op de dag van de Heer is best leuk, en voor sommigen een leuke hobby, maar nu stond er een grote stapel afval en pallets in de brand.

Olst, afvalbrand, Dobo

Nadat ze toegang tot het terrein hadden verschaft en naar de plaats van de brand waren gereden, kwamen ze er al snel achter dat het ging om een brandende stapel pallets en afval, die zelf was aangestoken. De stapel is uitgemaakt en de brandweerlieden zijn weer retour kazerne gegaan. 

Olst, afvalbrand, Dobo

De politie heeft de zaak in onderzoek en kon verdere geen mededelingen doen.

112 Oplettende omstanders zagen de rookpluimen en hebben daardoor 112 gebeld. Achteraf was het vals alarm maar, gezien de locatie had er ook iets ernstigs kunnen gebeuren. Vertrouw je een situatie niet? Bel altijd 112.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer