Typetje-expert Alex Klaassen komt naar Deventer Schouwburg met Merrie Christmas Revue Showponies

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een ‘Special Edition’ van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas. We kennen Alex Klaassen als cabaretier en de vele typetjes o.a. de Lidl-reclame en in het kinderprogramma Vlogmania. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Want zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar dan nu helemaal in de kerstsfeer.  

Dus doe jezelf, je familie en je vrienden een plezier en have yourself a ‘Merrie’ Christmas bij De Alex Klaasen Revue Snowponies, het leukste kerstuitje van het jaar.

Transrendier

Klaasen vindt het belangrijk dat Snowponies voor iedereen herkenbaar is, ook voor wie minder dol is op het feest. De Volkskrant schreef: ‘De kerstliefhebber én kersthater kunnen hun hart ophalen’ en gaf de voorstelling vier sterren. “Ik wilde er nadrukkelijk een uitje voor het hele gezin van maken. Met inderdaad voor elk wat wils. Maar het lastige is dat er al zo veel gedaan is, niks is origineel. Aan de andere kant is dat precies wat je vóór hebt op andere voorstellingen: het publiek gaat ervan uit dat je komt met een kerstman en een rendier. We hoeven dat alleen maar in te koppen. Dus ja, bij ons is er ook een rendier, maar dan eentje die gaat vertellen dat hij een transrendier is. Hij ziet er weliswaar uit als een rendier, maar hij voelt zich een alpaca. Er zit een soap in, die zich afspeelt in de kerststal met Jozef en Maria, waarbij het draait om de vraag: van wie is Maria nou zwanger? Er zijn drie afleveringen van. In het lied ‘Alles wat ik wil voor kerst is een kersthit’ zitten knipogen naar allerlei bekende kerstliedjes. En wat ik vorig jaar merkte tijdens het spelen van Snowponies is dat het publiek zich vaak uitdost in de meeste extravagante kersttruien en lampjes meebrengt. Dat was precies mijn idee: een feestje waar het publiek ook aan meedoet.”

Foto: Alex Klaassen, Snowponies 2022

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer