Twents Festival van de Korte Film gaat online

De vierde editie van het Twents Festival van de Korte Film gaat online.

Nadat het filmfestival in maart vanwege Corona moest worden afgelast kon de uitgestelde vertoning op 15 november opnieuw niet doorgaan.

Daarom heeft de werkgroep van Filmhuis Oldenzaal besloten om het hele festival online te zetten onder motto: “als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan”.

Een voordeel is dat iedereen die de films wil zien in de periode van 25 november tot 9 december thuis via een link het hele festival kan meebeleven.

In totaal zijn er voor de 4e editie 38 films ingezonden in de categorieën Fictie, Experimenteel en Documentaire. Alle films zijn beoordeeld door de vakjury bestaande uit filmmakers met Twentse roots, te weten Merel ten Elzen, Dennis Alink en Rick Floot.

De jury heeft 11 films genomineerd voor vertoning op het festival. Een paar zinnen uit het juryrapport;

“Grote kwaliteit van shots, cameravoering, grading, snelheid in montage in combinatie met de zorg voor muziek”.

“Animatie shorts zien we niet zo vaak en deze is ook nog eens heel knap gemaakt van de titels tot het eind. Geweldig vormgegeven”’.

“Een met zorg gemaakte duik in de geschiedenis door de ogen van een jong meisje. Fantasierijk”.

Normaal zouden deze 11 films in Stadtheater De Bond in Oldenzaal te zien zijn maar nu dus online.

Na de films zie je de gefilmde prijsuitreiking, het gouden, zilveren en bronzen Boeskoolmenneke en de Twentse Filmprijs, een bezoek aan de set van de nieuwste speelfilm van Dennis Alink, “One of us” die zich afspeelt in Twente.

Het online festival wordt afgesloten met de stemming voor de publieksprijs. Iedere kijker kan zijn/haar favoriete film aankruisen op het digitale stemformulier.

Als je de vierde editie van het Twents Festival van de Korte Film wilt bekijken ga dan naar de homepage van de website van Filmhuis Oldenzaal en klik daar bovenaan op de link Filmfestival. Dat kan in de periode 25 november tot 9 december.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie