Triami Sprint Triathlon opent eerste editie van jeugdcircuit Overijssel

De jaarlijkse Triami Sprint Triathlon in Deventer is komende zondag de openingswedstrijd van het eerste Overijsselse jeugdcircuit. Het circuit dat tien wedstrijden met elkaar verbindt, biedt kinderen de mogelijkheid om dichtbij huis aan leuke en laagdrempelige wedstrijden mee te doen. De zesde editie van de Triami Sprint Triathlon vindt zondag plaats op Sportpark Keizerslanden in Deventer. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen. De triatlonsport is populair bij jong en oud. Met drie verschillende disciplines is de sport voor kinderen een mooie manier om zich breed te ontwikkelen. Ervaren atleten noemen de wedstrijd in Deventer aantrekkelijk, aangezien het voor hen een ideale manier is om aan het begin van het seizoen te kijken waar ze qua conditie en snelheid staan.

De wedstrijd trekt ook veel mensen die een keer willen kennismaken met de combinatie van de sporten zwemmen, fietsen en hardlopen. Aan het evenement doen deelnemers uit het hele land mee. Het parcoursrecord bij de heren is met 28:51 in handen van Ynze Keulstra. De snelste tijd bij de dames staat met 32:26 op naam van Marije Dankelman. De Triami Sprint Triathlon is als officiële wedstrijd aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Atleten die beschikken over een wedstrijdlicentie van de NTB starten zondagochtend om 10:00 uur.

NTB-jeugdleden beginnen om 11:30 uur aan hun wedstrijd. De recreanten gaan vanaf 12:00 uur van start in het Borgelerbad. Er zijn prijzen voor de snelste drie heren en voor de snelste drie dames. De snelste drie jongens en de snelste drie meisjes in de categorieën 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar krijgen speciale prijzen van het Overijssels jeugdcircuit. Alle deelnemers ontvangen tevens een herinnering. Meer informatie over de Triami Sprint Triathlon is te vinden op de website www.triathlondeventer.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie