Top 2000 keuzestress

Stemmen op de lijst der lijsten, de Top 2000. Zoveel goede songs, van alle tijden. Hoe moet je er daar nou 35 uit kiezen. Dat gaat nog lastig worden.

Queen op 1|
We weten dat Bohemian Rhapsody van Queen al een eeuwigheid op nr. 1 prijkt en dat gaat zeer waarschijnlijk dit jaar weer gebeuren.  Tussen kerst en oud en nieuw zendt NPO2  het live uit vanaf het Instituut voor Beeld en Geluid en alles is via livestream te volgen. Vooral genieten, muziek van alle tijden.

Ik ben fan, dus mijn radio staat in die periode dag en nacht aan. De gelukkigen die een kaartje hebben weten te bemachtigen mogen een half uurtje het Top2000 café in. Ieder jaar neemt de lijst toe aan populariteit dus er gaan steeds meer mensen stemmen. In aanloop naar het stemmen toe Als je al twijfelde, dan gebeurt dat nu wel want de voorraad mooie songs is enorm.

Wat is Top 2000-waardig?
Criteria kan ik niet vinden, het maakt dus niet uit of een plaat nou oud of van het afgelopen jaar is. Het mag in alle talen. Hardmetal of ballad.
Voor mij geldt, het me iets doen, een bepaalde snaar raken. Een herinnering oproepen. Iedere song heeft een verhaal erachter.  En dat is nou net het mooist. Je gaat terug in de tijd en herbeleeft de muziek.

We hopen als Sallanders dat ook artiesten uit onze streek de lijst der lijsten haalt. Dus we mogen ook stemmen op onze lokale helden Bökkers, Tricklebolt en Erwin Nyhoff natuurlijk. Hoe dan ook, het is jóuw lijst, jóuw feestje.

 

 

Op woensdag 5 december staat de Top 2000 stembus bij de Plas in Raalte Centrum. NPO DJ’s Wouter van der Goes en Jan-Willem Roodbeen zijn aanwezig.
Kom dus langs als je muziekliefhebber bent. Stemmen kan ook al vanaf 1 december via de site.https://stem.nporadio2.nl/top2000/1

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie