Tijdelijk extra brandweerwagen in Olst 

De werkzaamheden deze week aan de spoorwegovergang aan de Jan Hooglandstraat in Olst zal de brandweer als hulpdienst het meest beïnvloeden, omdat de overweg voor al het verkeer is afgesloten. De brandweerkazerne is gelegen aan de Industrieweg en dat is aan de andere kant van het spoor.

De brandweerkazerne aan de Industrieweg in Olst

Hierdoor moeten automobilisten dagelijks een andere route kiezen, wat vooral tijdens spitsuren voor verkeersdrukte kan zorgen en de opkomsttijden van hulpdiensten, in het bijzonder de brandweer, kan vertragen. Maar wat als er een melding binnenkomt van een incident in Olst?

Dat vragen we aan Jan Wittenberg afdeling communicatie van de veiligheidsregio IJsselland. “Van dergelijke werkzaamheden wordt de brandweer altijd op de hoogte gesteld. Er wordt dan een alternatieve route opgesteld in de systemen van de meldkamer en er zal, waar mogelijk, ook tijdens inzetten tweezijdig worden aangereden.

Om deze reden zal er tijdelijk een extra post met een tankautospuit worden geopend in Olst. Deze komt op de wethouder A.G. Dekkerlaan te staan”.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer