Thema van de Deventer Jan Terlouw Lezing 2022 ‘De goede migrant’

Sprekers van dit jaar; Sheila Sitalsing en Rasit Elibol willen het thema ‘verantwoordelijke samenleving’ ontrafelen: wat is de rol en het perspectief van ‘de migrant’ daarin? En die van de ontvangende samenleving? Hoe verandert de samenleving door het opnemen van mensen, met hun perspectieven en ideeën van elders?

Met dit jaarlijkse evenement worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept,

Met het gedachtegoed van Jan Terlouw als uitgangspunt bij de lezing wordt er ook dit jaar weer een dialoog tussen generaties tot stand gebracht.

in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op een podium geplaatst.

Over de sprekers

Sheila Sitalsing
Sheila Sitalsing groeide deels in Suriname en deels op Curaçao op en haalde een master algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.Ze werkte de afgelopen 27 jaar voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer financieel-economisch verslaggever, correspondent Europese Unie in Brussel, chef Economieredactie en politiek redacteur in Den Haag. Tussen 2009 en 2011 werkte ze in Suriname voor onder andere Starnieuws. Tegenwoordig is ze freelancejournalist voor onder meer het radioprogramma Met het Oog op Morgen, en schrijft ze drie keer per week een column in de Volkskrant over politiek en economie.

Rasit Elibol

Rasit Elibol is sinds 2017 redacteur van De Groene Amsterdammer.  Hij won dit jaar de Haagse Persprijs (voorheen de Jan Paul Bresser Prijs) en hij staat op de shortlist van de European Press Prize. De presentatie is in handen van Wendelien Wouters.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.deventerschouwburg.nl

Deventer Jan Terlouw Lezing

Deventer Schouwburg

Do 8 december 2022 | 20.00 uur

Kaarten: € 22,50

De traditie begon bij Jan Terlouw zelf. In navolging van de eerste lezing door de naamgever hemzelf, volgden de afgelopen jaren sprekers waaronder Bas Heijne, met zijn Lezing ‘Broederschap’,

de Nederlandse hoogleraar Beatrice de Graaf met als thema ‘Veilig, het verlangen naar geborgenheid’, Gert-Jan Segers en Tim Hofman met ‘Leven met verschil’.

Het afgelopen jaar was het podium voor Claudia de Breij, haar lezing had het thema ‘Voorbij het cynisme’.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer