Tentoonstelling van merklappen in Infocentrum IJssel

De komende 2 maanden is er in het Infocentrum IJssel een prachtige tentoonstelling te zien van Merklappen. Een groot aantal vrouwen, wonende langs de IJssel en allen (ex)cursisten van Afke Wullink hebben hun werk hiervoor beschikbaar gesteld.

Volgens Wikipedia is een merklap ‘een borduurwerk dat vaak wordt geproduceerd als een test van iemands vaardigheden in het naaldwerk’. Maar wie in het Infocentrum IJssel gaat kijken ziet dat het veel meer is. Prachtige kunstwerken, waarop veelal een hele geschiedenis van een familie te bewonderen is. En allen met de meeste precisie gemaakt.

Afke Wullink geeft, vanuit Heerde (en vroeger Marle) al ruim veertig jaar les in het maken van merklappen. Ze begon haar merklappen carrière met eenvoudige borduursels. “Ooit toen ik net voor de klas stond voor het eerst een merklap maakte, die ik uit de Ariadne naborduurde. Tegenwoordig stel ik alles met mijn cursisten zelf samen, en maken we er een heel persoonlijke lap van. Met eigen tekeningen, waar dus geen tweede van is!”

De tentoonstelling is dagelijks gratis te bewonderen van 10.00-17.00 uur in het Infocentrum IJssel te Den Nul (Rijksstraatweg 109). Vanuit het Infocentrum kunnen tevens prachtige wandelingen gemaakt worden en binnen heerlijk koffie gedronken.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie