Techniektour in de herfstvakantie

Aan de slag met techniek in de Bibliotheek

Techniektour

De Techniektour komt langs in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober parkeert de WoWi-bus op het marktplein van Raalte. Dat is vlak voor de deur van de Bibliotheek. Kinderen en ook volwassenen gaan op allerlei manieren aan de slag met techniek, in de bus en in de bieb.

Technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De Bibliotheek wil technologie toegankelijk maken voor iedereen. Zo kunnen kinderen en hun ouders een kijkje nemen in de WoWi-bus. Daar kan je nieuwe technologie zien en ontdekken, zoals een greenscreen en Lego We-Do. Ook kun je een 3d-printer in werking zien.

Binnen in de bibliotheek is er een expositie van posters die de impact van data duidelijk maken. Interessant en ook belangrijk: niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen die immers graag spelletjes doen op een tablet en vaak al vroeg een eigen mobiele telefoon hebben.

Daarnaast kan elke bezoeker een Data Detox kit ophalen. Want wie is eigenlijk de baas over jouw data? Met de Data Detox Kit volg je een achtdaagse ‘kuur’, waarbij je elke dag een onderdeel van je digitale persoonlijkheid behandelt. Het gaat hierbij niet om minder gebruiken van bijvoorbeeld smartphone of sociale media, maar om meer controle te krijgen over je datagebruik.

Kortom: er is genoeg te doen in en rondom de Bibliotheek. Kom een kijkje nemen!

De Techniek tour is mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de Overijsselse bibliotheken in het kader van het project Techniektaal.

· Donderdag 24 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur

· Voor alle leeftijden

· Gratis, aanmelden niet nodig

· In de Bibliotheek Raalte en op het plein voor de Bibliotheek

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie