17e editie Techniekdagen Salland: “Om jongeren te enthousiasmeren over dit vakgebied”

De 17e editie van de Techniekdagen Salland komt er weer aan. Op twee verschillende dagen kunnen kinderen van groep 6 tot 8, eerste- en tweedejaars van de middelbare school, ouders, verzorgers en andere belangstellenden kennismaken met techniek en technologie. José Bakker vertelt over het doel van deze Techniekdagen.

“Jaren geleden werd het al duidelijk dat er een tekort zou komen in het technisch vakgebied, daarom zijn de Techniekdagen Salland in het leven geroepen. Met deze dagen laten we zien wat er in de regio bestaat in het technisch vakgebied. Met als doel om jongeren en scholieren te enthousiasmeren over dit vakgebied”, vertelt Techniekdagen Salland coördinator José Bakker.

Een kijkje binnen de deuren
Op negen locaties openen tien bedrijven hun deuren om een inkijk te geven in het bedrijf. “Van buitenaf zie je vaak saaie grijze gebouwen, maar met deze Techniekdagen krijgen de kinderen te zien wat er binnen gebeurt”, zegt Jose Bakker. De desbetreffende bedrijven zitten gevestigd in Raalte, Luttenberg en Mariënheem.

Kinderen en hun ouders kunnen kijken hoe er wordt gewerkt in deze bedrijven, maar naast dat kunnen de kinderen ook zelf dingen doen. “Kinderen willen wat doen, en niet alleen kijken.”

Gratis deelname
De Techniekdagen Salland vinden plaats op vrijdag 13 oktober van 18:00 uur tot 21:00 uur, en op zondag 15 oktober van 11:00 uur tot 16:00 uur. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer