Techniek academie kijkt nu al terug op geslaagde eerste reeks


ie op de vrijdagen wel eens op het sportpark van Overwetering  komt kijken, ziet op het hoofdveld veel jonge spelers actief bezig.
Deze jongens nemen deel aan de trainingen van de Techniek Academie. De Techniek academie is opgezet door Overwetering en sinds maart is de eerste reeks van 10 lessen  begonnen.

Overwetering wil met deze academie de vereniging over de hele breedte verbeteren. Door extra lessen  aan te bieden die qua kostprijs laag, kan iedereen die wil aan deze trainingen kan deelnemen.
Via een leerplan wordt de mogelijkheid om zich te bekwamen in de techniek via specifieke voetbaltraining aangeboden aan de deelnemer. Het leerplan is zodanig opgesteld dat iedere speler/speelster zich op zijn/haar niveau kan door ontwikkelen.

34 deelnemers uit de D en E jeugd doen er deze 1ste periode mee. De organisatie krijgt  goede reacties en het bevalt de deelnemers heel goed en daarmee is de organisatie heel blij.
Tijdens de trainingen worden 4 standaard onderwerpen behandeld. Balbeheersing,balvaardigheid , schijnbeweging en duel in verschillende spelvormen. En daarmee gericht op het verbeteren van de basistechnieken van de deelnemers.

De organisatie heeft bewust gekozen om de deelnemers in verschillende groepen te verdelen op leeftijd en  nivo. Omzoende de spelers op hun eigen nivo laten te ontwikkelen en vooral te leren van elkaar want dit is een van de belangrijkste aspecten van de academie. Op 1 juni word nog een normale training verzorgd. En op 8 juni word het seizoen afgesloten met een leuk 4tegen 4 toernooi met individuele winnaar en prijzen voor mooiste schijnbeweging en een diploma voor deelname. De trainingen worden verzorgd op vrijdagmiddag tussen 16.00 ? 17.15
De 2 periode start in september voor meer info kijk op www.overwetering.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie