-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Tears For Fears – The Tipping Point

Maar liefst zeventien jaar hebben de fans van Tears For Fears moeten wachten op een nieuw album, maar volgend jaar is het eindelijk zo ver. De band, die met nummers als “Everybody Wants To Rule The World“, “Mad World” en “Shout” toch wel de iconenstatus heeft bereikt, werkte zeven jaar aan The Tipping Point dat in februari 2022 het levenslicht zal zien. Dat het zo lang duurde om de plaat te maken, heeft verschillende redenen: onenigheden binnen de band, een wissel van management en songwriters… Tears For Fears voelde dat het niet meer zichzelf kon zijn. Toen alles uiteindelijk op zijn plek viel, schreef het album zich haast vanzelf en groeiden
Roland Orzabal en Curt Smith nog dichter naar elkaar toe. Om dat alles te vieren, lost de band vandaag de titeltrack van zijn splinternieuwe album, geschreven door Orzabal, die een geliefde ten onder zag gaan aan de gevolgen van ziekte.

Dat Tears For Fears met “The Tipping Point” dus de gevoelige snaar probeert te raken, blijkt slechts schijn te zijn. De track komt heel dromerig en rustig op gang, maar bloeit geleidelijk aan iets grootser en elektronischer open. Op die manier ziet het er naar uit dat de twee hun eigenheid nog niet zijn verloren en de sound uit de jaren 80 een hedendaagse toets weten te geven. Een wereldhit zal de nieuwste creatie van de band weliswaar niet worden, maar in de refreinen weten de twee wel een vorm van herkenbaarheid op tafel te leggen. De Britten brengen een liefdevolle single met een donker randje, die er in zijn geheel zeker mag zijn. Het eerste nieuwe streepje muziek van Tears For Fears sinds 2017 zal met andere woorden zeker niet naar de achtergrond verdwijnen.

The Tipping Point verschijnt uit op 25 februari 2022 via Concord Music.

Alle reden om de nieuwe plaat van Tears For Fears als nieuwe Sallandschijf te kiezen!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer