Taalpunt Raalte nu ook op dinsdag

0
133
The teacher talking to the adult students sitting around the desk in the classroom.

Met ingang van deze week is het Taalpunt in de bibliotheek in Raalte ook op dinsdag geopend. Van 12.30 tot 14.30 uur kan iedereen er terecht voor ondersteuning bij het gebruik van de Nederlandse taal. Naast de dinsdag blijft het Taalpunt Raalte ook open op de woensdag, van 15.00 tot 17.00 uur.

Manon Habers is de nieuwe coördinator van het Taalpunt in Raalte. ‘Ik ben er altijd als het spreekuur is. Bij ons kunnen ‘taalvragers’ terecht met al hun vragen en problemen bij het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

Daarbij denk je misschien in eerste instantie aan mensen die nog niet lang in Nederland zijn.  Het Taalpunt is er daarnaast zeker ook voor Nederlanders die taalvragen hebben en daar in hun dagelijks leven tegenaan lopen. Bijvoorbeeld met het schrijven van sollicitatiebrieven of het lezen van brieven van de overheid. Er zijn zoveel mensen die in Nederland zijn opgegroeid maar bijvoorbeeld hun hele leven moeite hebben met lezen en schrijven. Het is een groep die in het dagelijks leven veelal lijdt onder laaggeletterdheid en vaak aanmoediging nodig heeft om hulp te vragen.’

Woman sitting at home with a laptop on the knees and a website to learn Dutch on the screen.

Ook mensen met een buitenlandse achtergrond die al lang hier zijn maar in hun leven nooit de kans hebben gekregen om beter Nederlands te leren, kunnen naar het Taalpunt komen.

Bij het Taalpunt wordt elke ‘taalvrager’ na een kennismakingsgesprek in contact gebracht met een van onze tientallen vrijwilligers. Die staan klaar om taalcoach te worden, iemands persoonlijke taalmaatje. Zij gaan deelnemers te ondersteunen bij het beter lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

www.bibliotheeksalland.nl/taal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in