’t Natuurlijk Huus Raalte genomineerd voor Plattelandspionier

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid.

VPRO Tegenlicht, het future-affairs-televisieprogramma op de zondagavond, nomineert plattelandspioniers, die met de kracht van het landelijke, bouwen aan de samenleving van de toekomst. Het gaat daarbij om vernieuwers buiten de stad die anderen kunnen inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg.

T Natuurlijk Huus in Raalte is daarvoor ook uitgekozen, samen met veel andere pioniers vpro.nl/pioniers.

Sinds woensdag 1 mei 12.00 uur kan er gestemd worden op de pioniers. Hieruit komen vervolgens twee winnaars. Daarnaast kiest een vakkundige jury nog drie winnaars.

De vijf winnaars worden uitgenodigd om hun idee te presenteren tijdens de Tegenlicht Meet Up in De DRU Cultuurfabriek in Ulft op zaterdag 25 mei van 19.00 – 21.00 uur. Hier komt vervolgens één winnaar uit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie